• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

İSRAİL'DE BÜYÜK SALDIRI! SAVA DURUMU İLAN EDİLDİ

İSRAİL'DE BÜYÜK SALDIRI! SAVA DURUMU İLAN EDİLDİ
İsrail ordusu Gazze şeridinde silahlı bir grubun İsrail topraklarına sızdığını duyurdu. Yaşanan son gelişmelerin ardından İsrail ordusu'savaş durumu alarmı' ilan ettiğini duyurdu.

 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' operasyonu başlattı. İsrail ordusu, "savaş durumu alarmı" ilan etti. Bu sabah saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e 5 bin roket atıldı.

Hamas, İsrail’e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı ile çevresindeki askeri noktanın ele geçirildiğini duyurdu. "Savaşta" olduklarını söyleyen İsrail Başbakanı Netanyahu "Düşmanımız daha önce hiç görmediği bir bedel ödeyecek" dedi. İsrail Savunma Kuvvetleri, Aksa Tufanı operasyonuna karşılık ‘Demirden Kılıçlar’ operasyonunu başlattığını açıkladı. Saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ifade ediliyor. İsrail'den yapılan son açıklamada en az 22 İsraillinin öldüğü kaydedildi

Hamas, İsrail'e karşı operasyon başlattı. Olaylarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. İsrail Ulusal Acil Servisi, en az 22 İsraillinin öldürüldüğünü açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, 'Aksa Tufanı' adlı operasyonun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu.

"Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü" ifade eden Dayf, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık" dedi.

Dayf, Aksa Tufanı'nın İsrail'in düşündüğü ve beklediğinden çok daha büyük olacağını belirterek İslam ve Arap dünyasını İsrail'in işgalini silmek için birleşme, "elinde tüfeği olana harekete geçme" çağrısı yaptı. 

Aksa Tufanı operasyonuna katılamayanlardan dayanışmayı desteklemesini talep eden Dayf, yayınladıkları talimatların ve açıklamaların takip edilmesini istedi.

HAVA ARAÇLARIYLA GİRDİLER

Hamas, sosyal medya hesaplarından, İzzeddin el-Kassam Tugayları'na bağlı “Şahin Sürüsü” adını verdiği “silahlı kuvvetlerinin” Aksa Tufanı operasyonu öncesi hazırlıklarının görüntülerini yayınladı. Videoda, hava araçlarına binen silahlı unsurların İsrail bölgelerine girdiği görülüyor.

Hamas'ın saldırısının ardından sınırdaki yerleşim yerlerinde bulunan İsrail vatandaşlarının kaçtığı anlar sosyal medyada paylaşıldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.