• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İTO SEÇİMLERİNİN GALİBİ ŞEKİP AVDAGİÇ OLDU

İTO SEÇİMLERİNİN GALİBİ ŞEKİP AVDAGİÇ OLDU
İstanbul Ticaret Odası'nın dün gerçekleşen seçimlerini ezici bir çoğunlukla mevcut başkan Şekip Avdagiç'in listesi kazandı. Tarihinin en yoğun katılımlı gerçekleşen seçimlerde Avdagiç'in listesi 275 kişilik Meslek Komitesine 195 üye ile girmeyi başardı.

 

İstanbul Ticaret Odası’nın dün yapılan Meslek Komitesi seçimlerini AKP destekli Şekib Avdagiç listesi kazandı. Avdagiç, 273 kişilik meclise 195 üye ile girdi. İlk turda seçilen üyeler 15 Kasım'da İTO başkanını seçecek.

ito-2.jpg

İstanbullu şirketler, Türkiye'nin en büyük odası olan İTO'da kendilerini 4 yıl boyunca temsil edecek meslek komitesi ve meclis üyelerini seçmek için dün saat 08.00'den itibaren Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) sandık başına gitti.Geçmiş yıllarda ortalama 30 bin kişinin katıldığı seçimlerde bu yıl 50 binin üzerinde katılım sağlandı. Sandıklar, 17.00’de kapandı.

Mevcut İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Elhamdülillah. 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık. Hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah" ifadelerini kullandı.

DİĞER ADAYLAR SANDIKTAN ÇIKAMADI

Diğer başkan adayları Murat Kalsın ve Ferhan Ademhan ise sandıklarından çıkamayarak başkanlık yarışına erken veda ettiler. İTO’da Değişim Grubu’nun muhtemel başkan adayları arasında adı geçen Atilla Bingöl ve Saadettin Saran ise komitelerini kazanarak meclise girdiler.

Şekib Avdagiç, yaptığı açıklamada, İTO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaşadıklarını belirterek, "195 meclis üyesi ile açık ara kazandık. İstanbul Ticaret Odası üyeleri, bu seçimle birlikte bir kez daha İTO’nun akl-ı selimin kalesi olduğunu ortaya koydu. Biz şimdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açıyoruz. İnanıyorum ki, yeni meclisle İstanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli şeyler yapacağız." dedi.

Avdagiç, "İTO Başkanı olarak, bu seçimin beni çok sevindiren tarafı, İstanbullu tüccarın, hiçbir gündelik ve popülist yaklaşıma prim vermemiş olmasıdır. Dünyada yaşanan pandemi ve savaş gibi krizler karşısında, İstanbul iş dünyası kenetlenmeyi ve dayanışmayı tercih etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.