• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

KARTAL ADD'DEN MİLLİ MÜCADELE KONFERANSI

KARTAL ADD'DEN MİLLİ MÜCADELE KONFERANSI
Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi tarafından Milli Mücadelenin 100.yılı nedeniyle düzenlenen konferanslar dizisinin ikincisi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Çekiç'in konuşmacı olduğu konferansta Erzurum ve Sivas Kongrelerinin hangi koşullarda yapıldığı ve kongrelerin Ulusal Kurtuluş Savaşlarımızda ki önemi anlatıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan yaptığı açış konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluş değerlerinden uzaklaştırılmak isteyenlerin yoğun baskı ve saldırılarının olduğu bir dönemde Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu saldırı ve baskılara kararlılıkla göğüs gerdiklerini, Atatürk İlkelerini ve Cumhuriyet'i ısrarla savunmaya devam ettiklerini ifade ederek mücadelenin bilinçle daha da büyütülmesi için tüm vatanseverleri Atatürkçü Düşünce Derneği çatısında örgütlenmeye davet etti.

Katılımcıların büyük bir ilgiyle dinlediği konferansa, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal ilçe kadın kolları başkanı Nejla Erdem ve yönetim kurulu, Kartal Demokratlar Birliği Başkanı Sedat Özkan, İyi Parti Kartal İlçe Kültür Sanat komisyonu başkanı Muammer Nas, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ayhan Taş, Atatürkçü Düşünce Derneği Beykoz Şube Başkanı Özlem Besler'de katıldılar.

Terörle Mücadele iki bacağını ve bir kolunu kaybeden Güneydoğu Gazisi Fatih Düdükçü'nün eşi ve çocuğu ile Pendik'ten konferans için gelmesi, salonda duygu yüklü anlar yaşanmasına neden olurken, Gazimizin gösterdiği duyarlılığı göstermeyen kesimlere de sitem edildi.

Atatürkçü Düşünce Derneğinin üçüncü konferansı; 18 Eylül Çarşamba günü saat 19:00 da Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezinde yapılacak. Konferansın konusu, Milli Mücadelenin 100. yılında Dış Politika ve Akdeniz'de Petrol Savaşları.

Konferansın Konuşmacısı, Emekli Tuğamiral Türker Ertürk.

Türkiye'nin ve dünya gündeminin bu sıcak konusuna Kartal siyaset önderlerinin ve halkın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.