• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

KARTAL KİTAP FUARI EDEBİYAT VE MEDYA DÜNYASI'NIN ÜNLÜ İSİMLERİNİ AĞIRLADI

KARTAL KİTAP FUARI EDEBİYAT VE MEDYA DÜNYASI'NIN ÜNLÜ İSİMLERİNİ AĞIRLADI
Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Kartal Kitap Fuarı’nın 8. gününde de ünlü yazarları ve sanat dünyasından önem isimler ağırlandı.

Kartal Meydanı’nda 70 ten fazla yayın evinin katılımı ile gerçekleşen Kartal Kitap Fuarı’na 8. gününde de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

2-846.jpg

Aralarında yazar İnci Aral, Barış Terkoğlu, tarihçi ve yazar Sinan Meydan, gazeteciler Deniz Zeyrek, Akif Beki, Duygu Demirdağ ve Siyaset Bilimi Uzmanı Ali Haydar Fırat’ın da bulunduğu pek çok yazar hem düzenlenen söyleşilerde okurlarının karşına çıktılar hem de kitaplarını imzaladılar.  

3-697.jpg

Yazar İnci Aral ve Ozan Bilgin KE sahnenin konuğu oldu

Kartal Kitap Fuarı’nın, 8. gününde ilk konuşmacısı yazar İnci Aral oldu. Türk Edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Aral, yazdığı ilk öyküsünün yayınlanmasının arından panik yaşadığını ve birden bire 45 yılın su gibi aktığını söyledi. Pandemi dönemini de yazdığı bir roman ile değerlendirdiğini aktaran Aral’ın ardından yazar Ozan Bingöl, Ke Sahnesi’nin konuğu oldu. Vergi sistemi ile ilgili önemli ve dikkat çekici kitapları bulunan Bingöl, çarpık vergi sisteminin ne durumda olduğunu ilginç örneklerle aktardı ve 15 yılda toplanan 5 trilyon 580 milyar vergi ile yeni bir devletin rahatlıkla kurulabileceğini söyledi.

ana-4.jpg

Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu ve Fethi Yılmaz okurlarla buluştu

Salih Yavuz’un moderatörlüğünü yaptığı bu söyleşinin ardından sahneye Barış Terkoğluçıktı. Terkoğlu; Devlet’in idari yapısına cemaatlerin nasıl sızdıklarına dair olayları örnekleri ile aktarırken kitabına konu olan olayları dinleyicilerle paylaştı. Oda TV Haber Müdürü Gazeteci Yazar Fethi Yılmaz ise cemaatlerin gerçekleştirdiği cinayet ve güç mücadeleleri üzerinden kurumlarda meydana gelen bozulmaları aktardığı bir konuşma gerçekleştirdi.

4-424.jpg

Şair Haydar Ergülen ve yazarların okuyucularıyla bir araya geldi

Fuardaki Ke Sahnesi’nin söyleşi konuklarından bir diğeri ise şair Haydar Ergülen oldu. Şiirin başköşede olduğu bu söyleşinin ardından kalabalık bir yazar grubu sahne yerini aldı. Yazarlar Nurhan Suerdem, Mevsim Yenice, Hande Ortak, Özgür Mutlu ve Engin Türkgeldi öykü serüvenlerini aktarırlarken yeni kitaplarından da bahsettiler.

Tarihçi-yazar Sinan Meydan’dan Atatürk dönemi Türkiye’sine bakış açısı

Söyleşi serisinin diğer bir önemli konuğu tarihçi ve yazar Sinan Meydan oldu. Uzmanlık alanı yakın tarih ve Cumhuriyet dönemi olan Meydan, Atatürk dönemi Türkiyesi’nde yapılan atılımları ve günümüze yansımalarını aktardı.

5-247.jpg

Gazeteci Deniz Zeyrek, Akif Beki, Duygu Demirdağ ve Ali Haydar Fırat da okuyucularla buluştu

Fuardaki Ke sahnesinin son konukları ise, gazeteciler Deniz Zeyrek, Akif Beki, Duygu Demirdağ ve Siyaset Bilimi uzmanı Ali Haydar Fırat oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu söyleşide Akif Beki diğer ülkelerdeki olayları da örnek göstererek en zor durumlarda bile mutlaka sandığa gidildiğini ifade etti ve sandık ile bağın kopartılmasını hedefleyen düşüncelere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Deniz Zeyrek ise ekonomideki kötü gidişin nedeninin kutuplaşma ve hukuk sistemindeki yozlaşmadan dolayı yatırımcıların çekilmesinin olduğunu söyledi. Kutuplaşmanın çözülmesi ile ülkenin kısa sürede toparlanabileceğini belirten Zeyrek’ten sonra Ali Haydar Fırat da yeni yönetim sistemi araştırmalarının olduğunu kaydederek insanların neye oy vermeyeceği konusunda net ama neye oy vereceği konusunda ne olmadığını savundu.

6-167.jpg

Fuara katılan yazar-şair ve gazetecilere Kartal heykelciği takdim edildi.

Fuardaki söyleşilerin ardından katılımcı tüm konuklara günün anısına plaket takdim edildi. Günün son söyleşisinin ardından katılımcılar Deniz Zeyrek, Akif Beki, Duygu Demirdağ ve Siyaset Bilimi uzmanı Ali Haydar Fırat’a Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tarafından Kartal Heykeli takdim edildi. Başkan Gökhan Yüksel dolu dolu geçen Kartal Kitap Fuarı’nda sona yaklaşıldığı önümüzdeki sene yeniden kitap fuarını düzenleyeceklerini söyledi.

7-105.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.