• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

KARTAL'DA AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

KARTAL'DA AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Kartal Belediye Başkanlığı Muharrem Ayı nedeniyle Kartal Meydanı'nda Aşure programı düzenledi.Kartal Cemevi Vakfı işbirliği ile düzenlenen aşure etkinliğine çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Kartal Meydanı'nda gerçekleştirilen aşure programına;Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve Eski Parti Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi’nin yanı sıra; Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kağan, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, siyasi parti temsilcileri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kartal’da görev yapan muhtarlar ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 

Farklı Düşünsek te Hep Bir Aradayız

Kartal Meydanında düzenlene aşure etkinliğinde kısa bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel;'' 12 gün süren Muharrem orucunun sonuna geldik.Kartal Cemevi Vakfımızla düzenlediğimiz bu aşure lokmamızda bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Akıtılan göz yaşı tutulan oruçlar edilen dualar hepsinin kabul olmasını diliyorum.

bu-002.jpg

Aşure lokması için birazdan dedemiz dua edecek.Aşure bizim için de çok kıymetli hep söylüyoruz ya hepimiz dostuz,arkadaşız,komşuyuz,kardeşiz. Farklı düşünsek te hep bir aradayız.Ve gün aşure bence bunu simgeliyor. Bu yüzden farklı düşüncelere rağmen,hepimizin arkadaş,dost ve kardeş olduğunu unutmadan birliğimizi beraberliğimizi bozmadan kim ne söylerse söylesin, kim ne fitne sokmaya çalışırsa çalışsın buna karşı duracak olan bizleriz''dedi.

o.jpg

Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş Muharrem ayının önemine değinerek Aşurenin sadece yiyecekten ibaret olmadığını 12 farklı tadın kendi öz tadlarını bozmadan birlik içerisinde en güzel şekilde harmanlamanın tadı olduğunu belirtti.

Haber/ Hatice ODABAŞ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.