• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

KORANAVİRÜS FIRSATÇILIĞI YAPAN FİRMALARDAN AÇIKLAMA GELDİ

KORANAVİRÜS FIRSATÇILIĞI YAPAN FİRMALARDAN AÇIKLAMA GELDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan koranavirüs vakası sonrasında ertesi gün fırsatçılık yaparak para kazanan firmalar hakkında yasal işlemlerin yürürlüğe girdiği açıklandı.

Ülkemizden görülen ilk vakanın açıklanması ardından fırsatçılık yaparak gıda ürünlerini internet üzerinden fahiş fiyata satan Terndol ve Nuhun Ankara vatandaşların sert tepki göstermeleri sonrasında açıklamada bulundular.

6 liradan satışa sunulan 1 paket makarnanın 45 TL ile 15.25 TL'ye satılması tepkilere yol açtı.Makarna başta olmak üzere dezenfekten olarak kullanılan kolonyaların stoklarda yok denilerek satışa sunulmamasıyla başlayan fırsatçılık Ticaret Bakanlığını da harekete geçirdi.Maskelerin ve gıda ürünlerinin Koranavirüs nedeniyle fahiş fiyatlardan satılması üzerine Bakanlık bu ürünleri satan firmalar hakkında incelemele başlattıklarını açıkladı.

Trendyol ve Nuhun Ankara Makarnası E-Ticaret sitesi üzerinden ürünlerinin 45 TL ile 15.25 TL'den satılması ile ilgili açıklama yaparak fiyatlarını kendilerinin belirlemediklerini belirttiler. Tepkilere neden olan fırsatçılıkla ilgili her iki firma da fahiş fiyattan ürünlerini satanlar hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını duyurdu.

NUH'UN ANKARA FİRMASININ AÇIKLAMASI

Nuhun Ankara Makarnası konuyla ilgili yaptığı açıklamasında: "Değerli takipçilerimiz, bazı internet sitelerinde aracı firmalar tarafından satışa sunulan Nuh'un Ankara Makarnası ürünlerinin fiyatları doğru değildir. Bu fiyatlara itibar etmeyiniz ve alışverişinizi bu satıcılardan gerçekleştirmeyiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan, markamızı kullanarak çıkar sağlamaya çalışan ve buna izin veren her türlü isim ve firma hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Fiyatlarımızı market, supermarket ve discount raflarından takip edebilirsiniz."

TRENDYOL: FİYATLARI BİZ BELİRLEMİYORUZ

Trendyol’dan yapılan açıklamada, fiyatların kendileri tarafından belirlenmediği, buna rağmen haksız fiyatlandırmalara karşı tedbirler alındığı açıklandı. Şirket, kullanıcıların haksız fiyatları bildirmesini istedi.

Firmadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Koronavirüs ile ilgili gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Topluma karşı sorumluluğumuzla, ürün fiyatlarını biz belirleyemiyor olmamıza rağmen platformumuzda bu süreçle ilgili ürünlere yönelik haksız fiyat oluşumunu engelleyecek tüm tedbirleri alıyoruz.

* Müşterilerimizden gelen her bir geri bildirimi hassasiyetle değerlendiriyoruz. Tamamen piyasa koşullarında, Trendyol’dan bağımsız olarak oluşan haksız fiyatlandırmaları tespit etmeniz durumunda [email protected] e-mail adresine bildirmenizi önemle rica ederiz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.