• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

KOTON SENDİKAYA ÜYE OLAN ÇALIŞANLARINI İŞTEN ATTI

KOTON SENDİKAYA ÜYE OLAN ÇALIŞANLARINI İŞTEN ATTI
İşten çıkarılan KOTON işçileri dün gece sosyal medyanın gündemine oturdu. Koton firması, Koop-İş sendikasını üye olanları ve ‘koton çalışanları’ adıyla açılan sosyal medya hesabını takip edenleri tazminatsız işten çıkardığı öne sürüldü.

Yaklaşık 6 bin 500 çalışanı olan koton mağazası, çok sayıda çalışanını işten çıkardı. İlk etap da 25 kişinin işten çıkarıldığını iddia eden işçiler, bu işçi kıyımının 500 kişiyi ulaşacağını dile getirdi. Şirketin insan kaynakları müdürünün, sosyal medya hesabına üye olan işçileri tek tek arayarak “Sosyal Güvenlik Kurumunun 29. maddesini ‘ahlak ve işveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı’ nedeni ile iş hakkınızı feshettik yarın işe gelirseniz polis zoruyla sizi mağazadan çıkartırız” dediği iddia edildi. Haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan işçiler, tüm yurttaşları firmayı boykot etmeye çağırdı.

Tazminatsız İşten Çıkartıldım
8 ay önce Koton mağazasında işe başladığını belirten işçi “Mağaza müdürüm sosyal medyada kotonu karalama kampanyasına destek verdiğini tesbit ettik tazminatsız iş akti fesih şuan mağazadan ayrılabilirsin orada durmanın bir anlamı yok’ dediler. Bende kendilerine ‘Sayfayı benim açtığını düşünüyorsanız kanıtlayın. Sadece beğeni ve takip ettigim için mi iş akti fesih yapiyorsunuz? Hangi sayfayı takip edip etmeyeceğimi hangi gönderiyi beğenip begenmiyecegimi nasıl bir görüşe sahip olup olmayacağıma siz karar veremezsiniz. Bana açıklama yapmak zorundasınız. Bu şekilde olma bana haklı bir kanıt gösterin diyorum. Daha fazla bilgi veremem adresinize noterden yazılı belge gelicek orada herşey yazıyor dendi. O an tüm gruplardan çıkarıldım.’ Müdürümde mağazadan çık diyince çıktım” ifadelerini kullandı.

‘Telefonla İşten Atıldık'
Koton firmasında satış danışmanı olarak çalışan bir işçi ise “Dün haftalık çalışma proğramıma uygun çalışırken bu sabah işe gitmeye hazırlanıyordum. Bir telefon geldi insan kaynakları kotondan. Bana sosyal medyada kotonu itibarsızlaştırdığımı bu yüzden sözleşmemin tazminatsız olarak fesh edildiğini söylediler. Nedenini sorduğumda ise sayfa takibi ve beğenilerimi söylediler. Yorum yada bir paylaşımım bile yok. Whatsapp grubundan hemen çıkarılmamı yönetimden talep etmişler. Aramadan saniyeler sonra iş yerindeki arkadaşlarımzla iletişime geçtiğimiz watsapp grubundan çıkarıldım. Arkadaşlarıma veda etmeme bile izin vermediler” diye konuştu.

Öte yandan Koton firması ise çalışanlarını işten çıkardığını doğrulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda markamıza zarar verecek saldırı, hakaret ve bazı çalışanlarımızı hedef gösteren içeriklerin yer aldığı tespit etmiştir” diyerek savundu.

İSTANBUL/Cumhuriyet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.