• BIST 10046.47
  • Altın 4294.895
  • Dolar 39.862
  • Euro 47.0977
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 27 °C

LEMAN DERGİSİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

LEMAN DERGİSİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Leman Dergisi'ne "dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Tepki çeken karikatürün çizeri dahil 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Leman isimli derginin 26 Haziran 2025 tarihli sayısında Hazreti Muhammed'e yönelik karikatür yayımlanmasına ilişkin istanbul Cumhuriyet Başsavcığılı'nca re'sen soruşturma başlatıldı. 

Soruşturma kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlaması ile derginin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü, müessese müdürü, grafikerler ve karikatürü çizen kişinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 4'ü gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çizimi yapan D.P, grafiker C.O, yazı işleri müdürü Z.A. ve müessese müdürü A.Y'nin gözaltına alındığını duyurdu.

Tepkiler üzerine Leman dergisinden de açıklama geldi. Karikatürde yer alanların bir Müslüman ve bir Yahudi'yi temsil ettiği, peygamber tasviri olmadığı belirtildi.

YERLİKAYA: "BU HAYASIZLAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR"

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Peygamber Efendimizin (S.A.V) karikatürünü yaparak nifak tohumları ekmeye çalışanları bir kez daha lanetliyorum. Bu alçak çizimi yapan D.P. adlı şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bir kez daha yineliyorum: Bu hayasızlar hukuk önünde hesap verecektir" ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da NTV'ye yaptığı açıklamalarda 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Bireylerin kutsal değerlerine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Tunç, suç teşkil eden yayının toplatılmasının mümkün olduğunu açıkladı. 

DERGİ HAKKINDA TOPLATMA KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, derginin bahse konu sayısının toplatılmasına karar verildi. Ayrıca, dergiye ait sosyal medya hesaplarına erişim engellenmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

GÖZALTI GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltı görüntülerini sosyal medyada paylaştı. 

Yerlikaya, "Peygamber Efendimizin (S.A.V) karikatürünü yaparak nifak tohumları ekmeye çalışanları bir kez daha lanetliyorum. Bu alçak çizimi yapan D.P. adlı şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bir kez daha yineliyorum: Bu hayasızlar hukuk önünde hesap verecektir." ifadelerini kullandı. 

Derginin grafikerinin de gözaltına alındığını ifade eden Yerlikaya, "Hadsiz derginin grafikeri C.O. adlı şahıs da yakalanarak gözaltına alındı. Sevgili Peygamberimize (S.A.V.) yönelik gerçekleştirilen bu alçaklık hukuk önünde hak ettiği cezayı görecektir" dedi. 

Derginin yazı işleri müdürünün de gözaltı görüntülerini paylaşan Yerlikaya, "Emniyet güçlerimizden de adaletten de kaçamayacaksınız. Peygamber Efendimizi (S.A.V.) çizme hadsizliğini yapan derginin Yazı İşleri Müdürü Z.A.adlı şahıs da yakalanarak gözaltına alındı" dedi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.