• BIST 10146.21
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

NURETTİN GÜNEY; ''ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

NURETTİN GÜNEY; ''ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ''
Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,canlı hayvan pazarının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Güney; üreticilere destek vermeye devam edeceklerini belirterek bu doğrultuda projeler yapmaya gayret gösterecklerini söyledi.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney canlı hayvan pazarının açılışını gerçekleştirdi. Başkan Nurettin Güney Susurluk'un tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu ifade ederek üreten, hizmet eden bir belediye olarak çiftçilerin ve üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirtti.

2-20220706205841.jpg

Güney açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi;''Öncelikle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Susurluk Canlı Hayvan Pazarımızın açılışına Hoş Geldiniz.Değerli Misafirler!

Susurluk tarım ve hayvancılık bölgesi.

Türkiye’nin en hareketli hayvan ticaret pazarına sahibiz.Yüzlerce çiftçimiz, yüzlerce hayvan üreticimiz bu işten ekmek yiyor. Üreten, hizmet eden bir belediye olarak çiftçilerimizin, üreticilerimizin her zaman yanındayız.Bugün Susurluk Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığa verdiğimiz desteğe bir yenisini daha ekliyoruz.

ana-3-019.jpg

Dereköy Mahallesinde 605 metrekaresi kapalı padok alanı, 90 metrekaresi kapalı sosyal tesisi alanı olmak üzere 4300 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz Canlı Hayvan Pazarımız ile birlikte sizlere verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin heyecanını yaşıyoruz.

Vatandaşlarımıza, üreticilerimize en iyi hizmeti verebilmek amacıyla başlattığımız bu projemizi tamamlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

4-687.jpg

Değerli Misafirler!

Susurluk’un 150 bine yaklaşan büyük ve küçükbaş hayvan potansiyelinin arttırılması için canlı hayvan pazarı yapmaya karar verdik.

İnşaata başlamadan önce hayvan üreticilerimizle, celeplerimizle görüştük, önerilerini dinledik.

Üreticilerimizin, tüccarlarımızın ve vatandaşlarımızın daha sıhhi, güvenlikli, rahat bir ortamda alış ve satış işlemlerini yapmaları, ulaşım kolaylığı için Dereköy Mahallesi’ni seçtik.

Halkımıza kullanışlı bir tesis sunmak için projemizi hazırlayarak inşaata başladık.

Belediyemizin kısıtlı imkânlarına rağmen, şehrimizin önemli dinamiklerinden hayvancılığı geliştirmek, şehrimiz ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 1 milyon TL’lik bir yatırımla 500 adet hayvan kapasitesine sahip canlı hayvan pazarımızı inşa ettik.

5-392.jpg

Bu tesisi inşa ederken kullandığımız bir çok malzemeyi geri dönüştürerek, maliyetleri en aza indirerek, halkımızın parasını çarçur etmeden tamamen belediyemizin imkanlarıyla, kendi personelimizle yaparak halkımızın hizmetine sunuyoruz.

Bugün, birçok şehrin dahi sahip olmadığı Canlı Hayvan Pazarımızı uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte olacak şekilde Susurluk’umuza kazandırmış bulunuyoruz.

Canlı Hayvan Pazarımız 30 padok içinde 500 küçükbaş kapasiteli olarak hizmet verecek.

Yol ve çevre düzenlemesi yaparak yaklaşık 150 araçlık 1500 metrekare otopark alanı oluşturduğumuz bölgeye ulaşım çok rahat bir şekilde sağlanacak.

Susurluk’un yerel ekonomisinin de hareketlilik kazanacağına inandığımız Canlı Hayvan Pazarı, alıcı ve satıcıyı daha da yakınlaştırarak ticareti olumlu yönde etkileyecektir.

Sağlıklı, güvenli ve ulaşımı kolay bir şekilde alıcı ve satıcılara rahat bir ortamda alış veriş imkânı sunacak pazar alanında vatandaşlarımız için çay ocağı, lokanta gibi sosyal alanlara da yer verdik.

Canlı hayvan pazarımız yalnız Susurluk’a değil bölgeye de hizmet verecektir.

İnşallah şu anda açılışına şahitlik etmiş olduğumuz hayvan pazarımız, üreticilerimizin ürettiklerini sağlıklı bir şekilde sergilemelerini, tüketicilerimizin de kolay bir şekilde alacakları hayvanlara ulaşmalarını, sağlıklı ürün tedarikini sağlayacak.

Şehrimizdeki hayvan ticaret hacminin de bu pazarla birlikte giderek yükseleceğine inanıyorum.

 

Bu tesisin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen, canla başla çalışan belediye personelime teşekkür ediyorum..

Canlı Hayvan Pazarımız, Susurluk’umuza, bölgemize, üreticilerimize, hayvancılık sektörüne hayırlı, uğurlu olsun.

Yaklaşan mübarek Kurban Bayramınızı da bu vesileyle kutluyor, tüm İslam âlemine bolluk bereket getirmesini diliyorum''dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.