• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

PENDİKLİ HAYVANSEVERLERDEN SOKAK CANLARI İÇİN KASİS TALEBİ ÇAĞRISI

PENDİKLİ HAYVANSEVERLERDEN SOKAK CANLARI İÇİN KASİS TALEBİ ÇAĞRISI
Pendikli Hayvanseverler sokakta yaşayan canların araçlar altında kalarak ölümleri üzerine Pendik Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaparak seslerini kamuoyuna duyurmaya çalıştılar.

Hayvanseverler Pendik Kaynarca Sağduyu sokakta bakımlarını üstlendikleri sokak canlarının kasislerin yapılmaması ve dikkatsiz sürücülerin aşırı hız yapmalarından kaynaklı ölümlerine dikkat çekerek yetkililerden kasis yapılmasını talep etti.

Haberin Video Linki Ektedir;https://www.youtube.com/watch?v=S_T9wtuscjA&t=35s

1-052.JPG

Bir grup hayvansever tarafından gerçekleşen basın açıklamasını Kaynarca Mahallesi Sağduyu Sokakta ikamet eden ve çok sayıda sokak canlarının bakım ve tedavilerini yapan  Elmas Bayraktar gerçekleştirdi. 

KAYNARCA  SAĞDUYU SOKAK'TA  BİR AYDA 5-6 KEDİ EZİLEREK HAYATINI KAYBETTİ

Bayraktar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;'' Yollarda ehli keyif araç kullananların aynı noktada bir ay içerisinde 5- 6 kedinin canını katlettiği için buradayız.Toplumun önemsemediği ama önemser gözüktüğü için buradayız.Sistemli bir kısırlaştırma ve tedavinin olmadığı çene kırıkları ve kalça kırıklarıyla barınaklara atılan canlarımız için buradayız.Vebali hepimizin üstünedir.

TEPE ÖREN BARINAĞI YETERLİ EKİPMANDAN UZAK GÖREVİNİ AMACINA UYGUN YAPMAMAKTADIR

Ne yazık ki Tepe Ören barınağı bu konuda duyarsız yeterli ekipmandan uzak ve görevini amacına uygun yapamamaktadır. Ömerli Barajı'na atılan köpekler yiyecek bulamamakta ve yaşam savaşı vermektedir.Sokaklarda yaşayan hayvanlarda rahatsızlık duymak, onları bahçelerden alıp bilinmez yerlere atmak, yavruları annelerinden ayırmak şahit olduğumuz en insafsız tablodur.

4-128.JPG

HAYVANLARIN ÖLMEMESİ İÇİN YETKİLİLERDEN KASİS YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ

Yeryüzünün sadece insana ait olmadığı gerçeği ile Allahın sessiz kullarına yapılan bu haksızlığın kurumların yetersizliği gözler önündedir. İvedilikle mahallerde sıkıntı yaşayan bölgelerde acil kasis talep ediyoruz.Kedi yoğunluğunun olduğu bahçelerde kamera ile takip istiyoruz. Hayvanseverlerin sokaktaki canlar için daha kolay ulaşabilecekleri hayvan tedavi merkezlerinin her mahallede olmasını ya da kurumların veterinerle ve petshoplar ile kısırlaştırma ve tedavilerin hızlı bir şekilde yaygınlaşması öncelikli  talebimizdir.

ana-1-012.JPG

SOKAKLAR SAHİPSİZ HAYVANLARIN YAŞAM ALANLARIDIR

Sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanlarıdır. Beslenmelerine engel olmak hayvanlara zarar vermek 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince cezai işleme tabidir. Ne yazık ki bu hiçbir şekilde uygulanmamaktadır. Hepimiz sokaktaki canlar söz konusu olduğunda sessiz kalıyoruz. Allahın aciz kulları da sessiz bir şekilde yaşam savaşı veriyor''dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.