• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

PENDİK'TE KURBAN SATIŞ PAZARI HİZMETE AÇILDI

PENDİK'TE KURBAN SATIŞ PAZARI HİZMETE AÇILDI
Pendik Belediyesinin Kurtdoğmuş Yolu üzerindeki Kurban Satış ve Kesim Alanı hizmete girdi. Alanda virüse karşı tüm önlemler alınırken kurban edilmeye uygun tüm kurbanlıklara turuncu renkte “uygundur” küpesi takıldı.

4 bin büyük ve küçükbaş hayvan kapasiteli Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda alt ve üstyapı hazırlıkları tamamlandı. Alan, 16 Temmuz itibarıyla hizmet vermeye başladı. Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda bu yıl farklı olarak Koronavirüs riskine karşı sosyal mesafe, dezenfektan gibi önlemler alındı. Bu yıl ki kesim ücretleri ise büyükbaş için 570 TL, küçükbaş içinse 130 TL olarak belirlendi.

2-242.jpg

Virüse karşı her türlü önlem alındı

Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda hizmet veren görevliler ve alana gelen vatandaşlar için virüs önlemleri alındı. Tüm çadırlarda dezenfekte işlemi gerçekleştiriliyor. Alana gelen herkes için ateş ölçümü yapılıyor. Kurbanlık almaya gelenlerin maskesi yoksa ücretsiz maske veriliyor.Ayrıca tüm alanda sosyal mesafeyi gösteren etiketler yerleştirilirken her çadıra da dezenfektan üniteleri konuldu.

3-181.jpg

Kurban olmaya uygundur” küpesine dikkat

Alandaki tüm kurbanlıklar Pendik Belediyesi veteriner hekimlerince kontrol edildi. Kontrol edilen ve kurban edilmeye uygun olan kurbanlıkların kulağına turuncu renkte “Kurban olmaya uygundur” küpesi takıldı. Ayrıca vatandaşlar, alacağı kurbanlığın yaş, aşı, sevk ve doğum gibi tüm bilgilerini Tarım ve Orman Bakanlığınınhayvan kayıt sistemi TÜRKVET’e bağlı olarak çalışan "HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı” uygulaması üzerinden de öğrenebilecek.

4-109.jpg

4 noktadan ücretsiz servis hizmeti

Kurban Satış ve Kesim Alanı’na kendi imkânlarıyla gidemeyen alıcılar için 16 Temmuz - 31 Temmuz tarihleri arasında belediye tarafından 4 ayrı noktadan ücretsiz servis hizmeti verilecek. Pendik Merkez, Kaynarca, Velibaba ve Ahmet Yesevi Mahallelerinden kalkacak servislerle belirli saatlerde kurban alanına ulaşım sağlanacak.

5-058.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.