• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA;KONTROLÜN KAYBI YENİ BİR DALGANIN BAŞLANGICI OLUR

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA;KONTROLÜN KAYBI YENİ BİR DALGANIN BAŞLANGICI OLUR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koranavirüs salgınıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.Bakan Koca yeni normalleşme döneminin eskisi gibi olmayacağını belirterek vatandaşların yoğunluğu yüksek olan ortamlara girmemeleri gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koranavirüsün birinci dönemde kontrol altına alındığını belirterek, tedbirlerin devam etmesi halinde ikinci döneminde kolayca atlatılacağını söyledi.

VİRÜS KONTROL ALTINA ALINMIŞTIR ANCAK ETKİLERİ GEÇMEMİŞTİR

Bakan Koca açıklamalarını şöyle sürdürdü; 'Virüs kontrol altına alınmıştır ancak etkileri geçmemiştir. Mücadelenin ikinci dönemindeyiz, aynı tedbirleri ikinci kez uygulamaya geçireceğiz. Koranavirüs  kuaförlerde,asansörlerde veya başka bir kişiden bulaşabilir evde kalmak sizin için daha sağlıklıdır. Önümüzdeki günlerde sokağa çıkıp sosyalleşmeye çalışacaksınız.Ancak tedbirleri elden bırakmamalısınız.  Gerçekler isteklerden farklıdır.  Başlayan yeni dönme tipik bir noraml dönem değidir. Yeni dönem tedbirlerle sentezidir''dedi.

NORMALE DÖNÜŞ DENSE DE NORMALE DÖNMÜYORUZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koranavirüs salgını sonrasında başlatılan normaleşme sürecinde tedbire uyulmadığı takdirde ikinci bir dalganın daha geleceğini söyleyerek şöyle dedi;''Kontrolün  kaybı yeni bir dalganın başlangıcı olacaktır. Virüs kontrol atlına alınmıştır. Ancak Koravirüs tehdidi ortadan kalkmış değildir. 2020 öncesi anlamında normal hayata dönüş fikri bütün dünyada yanlış bulunmaktadır. Normale dönüş  dense de normale dönmüyoruz.''

MASKE TAKMADAN DIŞARI ÇIKMAYACAĞIZ

Yeni normal için büyük bir motivasyon ve sağ duyu göstermeliyiz. Önümüzdeki günlerde evlerimizden daha fazla dışarı çıkacağız. Kontrollü sosyal hayat olmalıdır. Bir arada olduğumuz tüm alanlar için tedbirli bir hayat tarzına geçiyoruz. Çıkıp alış verişimizi yapacağız ama yakınlaşma ve yoğunlaşmaya dikkat edeceğiz.Dışarı çıkmamamız  gerekiyorsa mutlaka maske kullanacağız.

TEST SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ

Virüsün solunum yoluyla geçtiği kesinleşmiş bir bilgidir. Kontrollü sosyal hayat salgınla mücadelede ortak bir alandır. Anlayışlı ve sabırlı olmalıyız. Biz mücadelede olduğu gibi yeni hayata da öncülük edebiliriz. Test sayımızı düşürmeyeceğiz  daha fazla arttıracağız. Toplu mekanlarda düzenli taramalar yapacağız. Sizlerden  de aynı şeyi bekliyoruz. Hedefimizi yeni vaka ve  yeni ölüm sayısının sıfır olduğu tablodur. Başarabileceğimizi biliyoruz ve hepinize saygılarımızı sunuyoruz.

Haber/ Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.