• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

SALDA GÖLÜN'DE HAFRİYAT ÇALIŞMASI YAPAN FİRMAYA SORUŞTURMA AÇILDI

SALDA GÖLÜN'DE HAFRİYAT ÇALIŞMASI YAPAN  FİRMAYA SORUŞTURMA AÇILDI
Doğal güzelliği ile göz kamaştıran Salda Gölü'ne iş makinelerinin girmesi sosyal medyada haberlere konu olunca gelen tepkiler üzerine TOKİ açıklama yaparak sorumlular hakkında işlem başlatıldığı belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel korumaya alınan Salda Gölü bu gün iş makinelerinin görüntüsüne sahne oldu. Olayların basına yansıma ardından TOKİ konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır." denildi.

CHP'den Salda Gölü tepkisi: Bu bir cinayettir, derhal bu rezaleti durdurun

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

'Salda Gölü ile ilgili olarak sosyal medya platformu twitter üzerinden paylaşımlar yapılmaktadır. Paylaşımda yer alan görüntüler yüklenici firmanın şantiye alanı ve otopark bölümünde arazi düzenleme görüntüleri olup, koruma amaçlı oluşturulan yaklaşım mesafesinin dışında küçük bir alandır.

Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir.

Yüklenici firmaya makineli araçların inşaat alanına kesinlikle sokulmaması talimatı verilmesine rağmen bu konuda yeterli hassasiyet göstermemiştir. Yüklenici firmaya kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir.

Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır.

Bu tür görüntülerin bir daha kesinlikle yaşanmayacağını, çalışmalarımızı çevre hassasiyetini  ve kamuoyu duyarlılığını gözetecek şekilde yürüteceğimizi saygıyla bildiririz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.