• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

SARAYA ÇIKTIĞI İDDİA EDİLEN İNCE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

SARAYA ÇIKTIĞI İDDİA EDİLEN İNCE ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Rahmi Turan Cumhurbaşkanlığı sarayına çıkan CHP' linin Muharrem İnce olduğunu açıkladı.Kamuoyunu günlerdir meşgul eden konuyla ilgili Sözcü Yazarı Rahmi Turan saraya çıkan kişinin Muharrem İnce olduğu kendisine ifade edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP'li herhangi bir siyasetçiyle sarayda kesinlikle görüşme yapılmadığını haberi yazan yazarın ortadan kaybolduğunu ifade etti. Gelişmeler üzerine CHP'li siyasetçiler peş peşe açıklama getirerek saraya gitmediklerini açıklamışlardı. Yaşanan polemikler üzerine Uğur Dündar da açıklama yaparak kendisine böyle bir haberin geldiğini ancak kaynak belirtilmediği Gazetecilik mesleği gereği bu haberi yazmadığını söyledi.

Öte yandan iddiaların gündeminde yer alan Rahmi Turan bir açıklama yaptı. Turan açıklamasında saraya çıkan CHP li siyasetçinin Muharrem İnce olduğunu kendisine bildirildiğini ancak bundan emin olmadığını söyledi.

İddianın hedefinde yer alan Muharrem İnce CNN Türk kanalı canlı yayınında Barış Yarkadaş'a mesaj gönderdi ve böyle bir görüşmeyle ilgili kanıt olduğu takdirde taksim meydanında kendisini yakacağını belirtti. 

İnce Sosyal Medya Hesabından açıklama yaparak şöyle dedi;

“Daha ilk günden Rahmi Turan'ın dile getirdiği iddiaların merkezine benim adımın oturtulacağını bana gelen bilgiler doğrultusunda tahmin etmiştim. Bunun benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik bir operasyon olduğunu ve bunun Genel Merkezin mutfağında bir çete tarafından pişirildiğini biliyordum. Tahminlerimde yanılmadım. İddiaların benimle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur, olamaz. Bu bana, benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik şerefsizce bir saldırıdır. Bu şerefsiz, onurdan insanlıktan nasip alamamış kalemşörle ve kaynağım dediği saray soytarısıyla mutlaka yargı önünde hesaplaşacağız” dedi.

“KENDİ DURUŞUNU GÖSTERMELİDİR”

Yaşananların yargıyla sınırlı kalmayacağını vurgulayan İnce, “Bu iş elbette sadece yargıyla sınırlı kalmayacaktır. Siyaseten bu operasyonun parçası olan ve Cumhurbaşkanlığı seçim akşamından bu yana şahsıma yönelik kampanya yürütenlerle de hesaplaşmamız kamuoyunun huzurunda devam edecektir. Şundan herkes emin olsun ki kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Ben kendimin ne olduğunu biliyorum. Madem ismimi ortaya attınız elinizdeki belgeleri de tüm Türkiye ile paylaşmanızı bekliyorum. Bu konu artık benim için siyasi bir konu olmanın çok ötesine geçmiş bulunmaktadır. CHP yönetimi bu saatten sonra konuyu geçiştiremez. Bu konuyla ilgili benim üzerimden mutlaka bir disiplin soruşturmasını da başlatmalıdır. Ya da taraf olarak konuyu yargıya taşıyıp kendi duruşunu göstermelidir” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.