• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

SGK'DAN ÇALIŞAN EMEKLİLERE BİR TIRPAN DAHA!

SGK'DAN ÇALIŞAN EMEKLİLERE BİR TIRPAN DAHA!
SGK Genel Müdürlüğü 2016 yılında kaldırılan SGK destek priminin geri getirilmesi için çalışmalar yaptığı belirlendi.CHP Hatay Milletvekil Mehmet Güzelmansur konuyla ilgili çalışmalar yapıldığını doğrulayarak karara karşı çıktığını söyledi.

CHP Mİlletvekili Güzelmansur SGK'nın çalışan emeklilere yönelik 2016 ylında kaldırdığı SGK destek pirimini geri getireceğini vurgulayarak sağlık kesintisinin % 5'e çıkartılacağını açıkladı. SGK Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak bir başka değişiklik ise daha çok tepki çekecek.

Hazırlanan değişikliğe göre ölüm aylığı bağlanmasına yaş sınırı getirilerek yaş sınırının altında olan eşlere emekli maaşı bağlanmayacak. SGK Sağlık Sigotası Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe girecek olan değişikliğe göre emekli maaşı bağlanacak eşin yaş aralığının 30-35 olacağı bu yaşa gelmeyen dul eşe maaşın bağlanmayacağı belirtildi.

CHP Hatay Milletvekili konuyla ilgili SGK Primleri Genel Müdürlüğünü açıkça uyararak emekli vatandaşların aleyhine yönelik hazırlanan kararın geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur hükümeti eleştirerek kamu yönetiminde yapılan israf ve şatafatın faturasının emekli vatandaşlara kesilmemesi gerektiğini söyledi.

Güzelmansur SGK tarafından emeklilere yönelik yapılan çalışmanın saray ve çevresine gelir kazandırma amaçlı olduğunu söyledi. Güzelmansur çıkartılması istenen çalışmanın yürürlüğe girmesi halinde emeklilerin belinin büküleceğini belirterek çalışmadan vazgeçilmesini istedi.

KALDIRILAN SGK DESTEK PRİMİ GERİ GELECEK

“Bu çalışmalardan birincisi Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemesinin geri getirilmesi. Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam edenlerden 2015 yılına kadar yüzde 15 oranında SGDP kesiliyordu. Sonra bu oran yüzde 10'a düşürüldü, 2016'da da tamamen kaldırıldı. SGK'nın ‘vekil yöneticileri' şimdilerde SGDP ödemesini geri getirmek için kanun değişikliği çalışması yapıyor.

ÖLÜM AYLIĞI YAŞ SINIRINA GÖRE BAĞLANACAK

SGK ölüm aylığına yaş sınırı getiriyor. Mevcut durumda SGK'lının vefatı halinde eşine şartsız ölüm aylığı bağlanıyor. SGK'nın yaptığı hazırlıkta ise eğer vefat eden SGK'lının eşi belli bir yaşın üstünde değilse bu aylığı bağlamamayı öngörüyor. Burada 30-35 yaş gibi bir sınır getirilecek. Bu yaşın altındaki dul eşe 30-35'ine gelene kadar ölüm aylığı bağlanmayacak.

GÜZELMANSUR;BÖYLE BİR DÜZENLEME VİCDANLA VE ADALETLE BAĞDAŞMAZ

SGK'daki hazırlıklar içerisinde emekliler açısından en insafsız olanı sağlık kesintisi düzenlemesi olacak. SGK'lı vekil yöneticiler hem kendi ikballeri hem de kamuya kaynak yaratmak adına emeklilerden aylık yüzde 5 sağlık kesintisi yapmayı planlıyor. Büyük çoğunluğu açlık ve yoksulluk sınırının altında gelirle yaşayan, ilaç parasını zar zor denkleştiren emekliler için böyle bir düzenleme vicdanla, adaletle bağdaşmaz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.