• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

SÜLEYMAN TURAN'DAN İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

SÜLEYMAN TURAN'DAN İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNE YÖNELİK AÇIKLAMA
İYİ Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Turan İYİ Parti'nin İsveç'in NATO Üyeliğine yönelik hayır oyu kullanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Süleyman Turan İsveç'in NATO Üyeliğini kabul etmek için İYİ Parti'nin şartları olduğunu belirterek açıklamalarına şöyle devam etti;

''İsveç’in NATO Üyeliğine Onay Verilmesini kabul etmek için sunduğumuz şartlar:  Bu şartlar uygulanmadığı için, hayır oyu kullandı.

1. İsveç’in Teröristleri iade Etmesi: İsveç, Türkiye’nin iadesini istediği teröristleri iade etmelidir.

2. PKK İle Mücadelede NATO’nun Desteği Alınmalı: PKK terör örgütü ve türevi terör örgütleri, NATO’nun ana tehdit unsurlarından biri olarak ilan edilmelidir. NATO ve üyelerinin bütün olarak PKK ve türevi terör örgütleriyle Türkiye dışındaki coğrafyalarda Türkiye’nin koordinesinde ortak mücadele edileceğine ilişkin NATO kararı alınmalıdır.

3. PKK/YPG’ye NATO Üyelerinin Destek Vermeyi Sonlandırması: NATO ve üyeleri, Suriye’nin kuzeydoğusundaki PKK/YPG (SDG)’nin kontrolündeki sözde özerk yönetime yönelik her türlü siyasi, askeri, ekonomik desteği keseceklerini açıklamalıdır.

4. ABD’nin PKK/YPG’ye Verdiği Desteği Sonlandırması: ABD, Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG’nin siyasi ve terörist oluşumlarıyla her türlü ilişkisini kesmeli, 2017’den bu yana söz konusu terör örgütüne aktardığı terör bütçesini sonlandırmalı, teslim ettiği silahları ve askeri sistemleri geri almalı, bölgede IŞİD’e karşı operasyonları Türkiye ile ortak olarak yürüteceğini açıklamalıdır.

5. NATO ve AB’nin Sığınmacıların Dönüşüne Fon Sağlaması: Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların kısa sürede Suriye’ye dönüşüne yönelik projeye ve bu kapsamda Suriye’nin kuzeyinde yapılması gereken yeniden inşa projelerine NATO ve AB ülkelerinin fon oluşturması sağlanmalı.

6. Türkiye’nin F-16 Taleplerinin Karşılanması: Türkiye’nin F-16 uçağı ve F-16 modernizasyon kitlerini satın alma taleplerine müttefiklik ilişkisinin sürebilmesi için acilen onay verilmelidir.

7. ABD’nin Doğu Akdeniz’de Yunan ve Rumlara Ölçüsüz Desteğini Sonlandırması: ABD, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri bozacak, hakkaniyeti ve uluslararası hukuku ortadan kaldıracak şekilde Yunan ve Rumlara Türkiye ve KKTC aleyhinde verdiği askeri desteklerini geri çekmelidir.

8. NATO ve Üyelerinin Gazze’de Ateşkesi Sağlamak İçin Adım Atması: NATO ve üyeleri, bir bütün olarak Gazze’de ateşkes ve sonrasında yeniden imar projelerini hayata geçirmek üzere İsrail ve HAMAS üzerinde baskı ve gerekirse yaptırım uygulamalıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.