• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

SÜLEYMAN TURAN;''YEREL SEÇİMLERDE PENDİK'TE İKTİDAR OLMAYI HEDEFLİYORUZ''

SÜLEYMAN TURAN;''YEREL SEÇİMLERDE PENDİK'TE İKTİDAR OLMAYI HEDEFLİYORUZ''
İyi Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan ve Yönetimi yerel basınla kahvaltı programında bir araya geldi.


Toplantıya; İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Emine Küçükali, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Aysel Kırali, İyi Parti Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Güntülü Kavuncu, İyi Parti Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Özkan  İyi Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan ve yönetim kurulu ile İyi Parti Pendik Meclis Üyesi Yılmaz Saraç, İyi Parti Pendik İlçe Başkan Yardımcısı Turgay Yılgın katılım sağladı.

2-20220310135720.jpg
İyi Parti İlçe Başkanı Süleyman Turan genep gündemi değerlendirdi. 2021 gündemi ile birlikte il başkanlığının başlattığı 'Anlat İstanbul' ve 'Anlat Pendik' programları ile ilgili bilgi verdi. Turan : Gazetecileri ve katılan parti protokolünü selamladıktan sonra: "3,5 yıldır partide görev yapıyorum, 4 yıllık bir partiyiz. En önemli çalışmalarımız üye yapma çalışmaları. Bunu genel başkanımız Meral Akşener Türkiye çapında yapıyor bizde ilçe teşkilatımızla Pendik'in 35 mahallesinde çalışmalarımızla devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini Pendik ve İstanbul belediyemize ulaştırıyoruz ve çözüme kavuşturmaya çalışıyor.
PENDİK'İ YEREL SEÇİMLERDE ALABİLİRİZ
 İyi Parti Pendik'te CHP ile birlikte çalışıyor. Pendik'i yerel seçimde İyi Parti alabilir. Millet ittifakı olarak güzel bir işbirlikteliğimiz var. Üye bir partinin asıl göstergesi ve biz yoğun şekilde üye yapmaya devam ediyoruz.
Pendik'i fiziki ve mahalli yapısına göre 4 bölgeye ayırdık. Bölge temsilcilikleri açtık. İlkini Kurtköy 2. Bölge temsilciliği olarak açtık. Bu temsilcilikler aynı ilçe başkanlığımız gibi sürekli bir yer. Bunlar seçim süreci için değil sürekli görev yapacak.  Kaynarca temsilciliğimizide yakında açacağız. Kurtköy temsilciliğimiz aldığımız üyelerin %50sini yapan temsilciliğimiz. Kaynarca geniş bir bölge Fevzi çakmak, esenler alt ve üst kaynarca gibi geniş bir alan. 9 tane mahallemiz buraya bağlı. Hasan Çakır Kaynarca bölgemizin başında.  Dolayoba 3. Bölgemizde Mustafa Er başkanlık yapacak.
Talat Başkan Pendik merkez mahallelere öncülük yapıyor. Biz Pendik'in köylerine de önem veriyoruz. Belkide en çok üst mahallelere gidip gezen bir ilçe başkanıyım. Pendik İstanbul'un çok değerli bir ilçesi , 800bine yaklaşan nüfusuyla ve yüz ölçümüyle çok büyük bir ilçe. Hava kara deniz ve demir yolu taşımacılığı olan tek ilçe. Geldiğimiz günden beri sürekli sahadayız. Partimizin üst kademelerindeki kişiler Pendik'teki çalışmalara zevkle katılıyor. 
20 YILDIR SORUNLARI ÇÖZEMEYEN İKTİDAR BİZE İNANDIRICI GELMİYOR
Yerel seçimlerde Pendik Belediyesini de hedefliyoruz. Pendik, Milliyetçi muhafazakar sağ seçmenin daha çok olduğu, her şehirden insanın yaşadığı küçük bir Türkiye gibi. 20 yıla yakındır sorunları çözemeyen iktidar inandırıcı gelmiyor. Büyükşehirde de aynı süreci yaşadık. Hak edenler hakettiği yerde olmalı. Pendik Belediye Başkanı da her çağırdığı toplantıya da gidiyorum alkışlayacağımız şeyleri alkışlıyoruz ama eleştireceğizde.
HEDEF SOSYAL YARDIM DEĞIL YOKSUL SAYISINI AZALTMAK OLMALI
Pendik belediye başkanı 100bin haneye sosyal yardım yaptık dedi. 250bin haneli Pendikte eğer 100bin haneye yardım yapılıyorsa burda durum vahim. Bir iktidar ve belediye vatandaşa yaptığı yardımla değil azalttığı yoksul vatandaş sayısıyla övünmeli.

SİYASİLERİN BULUŞTUĞU BİR ORTAM OLUŞMADI
Pendik Belediye Başkanı seçildiğinde gidip söyledim Ayda 1 de olsa 2 ayda 1 de olsa bir araya gelelim sorunları birlikte değerlendirelim dedim. Bu önerim belediye başkanı ve kaymakam hanım tarafından beğenildi. Sorununu belediyede çözemeyen vatandaş bize de geliyor sorununu anlatıyor. Pendik siyasette birlikte yönetilmeli. Ama bunu başaramadık. Şahsi olarak randevu alıp belediye başkanıyla görüştüğüm sorunları ilettiğim oldu ama bu ortak Pendik siyasetini buluşturup çözüme oluşturacak bir ortam olmadı. 
LİYAKATLİ KADROLARIMIZ PROJELER ÜRETİYOR
İyi parti liyakatli ve kendi içinde çalışmalar yapacak bir parti. Özellikle ekonomide çok kaliteli kadrolarimiz var. Rüzgar gibi projemizde haneye ve çocuğa anneye babaya ekonomik rahatlık verecek bir proje. Devletin çocuğun kahvaltısını karşılayacağı bir proje bu aileye dokunan bir proje. Biz bunu Pendik genelinde de yapacağız.
PENDİK MERKEZİN SORUNLARI VAR
Pendik merkezde binalar 40 yaş üstü, bunların bir deprem olduğunda sıkıntısını yaşayacak en büyük ilçeyiz. Merkezde otopark sorunu var, bunun sorumluları var. Parayı veren istediği gibi proje yapmamalı. 4000 civarında otopark var ama merkezde 40bin kişiye yakın insan yaşıyor.
PENDİK BELEDİYE ÇALIŞANLARI KENDİ İÇİNDE SOSYAL HAKLAR AÇISINDAN SORUNLU
Pendik Belediyemizin çalışanları kendi içinde sosyal haklar açısından sorunlu. Taşeronlarda çalışanlar dertli. Asgari ücret yüzde elliye yakın arttı ama fiyatların artması bu zammı götürdü. Duyumlar alıyoruz bize sıkıntılar geliyor. Bunu nasıl çözebiliriz diye örnek alacağımız çalışmalar var. Vergi dilimleri çalışanın üzerine yük oluyor. 700 liralık brüt zam yetersiz. Son 1 aydır yapılan zamlar zaten bu paraları götürdü. Personel içinde de dengesizlik var. Aynı kurum aynı büro içinde taşeron ile memur paraları arasında uçurum var. 15- 16 saat çalışan birimler var bu insan haklarına da aykırı. Memur mesaisini alıyor şirketlerdeki arkadaşlar Personel A.Ş.'de ise bu haklardan yararlanamıyor. 
KÖYLER BÖLGESİ ÜRETİME TEŞVİK EDİLMELİ
Pendik'in köylerinde çok değerli çalışmalar yapmalıyız. Üretmeyen bir ülke olduk. Pendik'in köyleri buna çok uygun, geniş tarımsal arazilerimiz var. Bunlar mahalle statüsüne getirilip o arsaların üstüne konulmaya çalışılıyor. Pendik Belediyesi bu konuda eksik kalıyor. Bizim bu konuda projelerimiz var, Pendik pazarı İstanbul'un 2. Büyük pazarı ve tarımsal olarak bu pazarın yarısını Pendikli köylüler üretebilir. 
Köyler bölgesi üretime teşvik edilmeli. 

GÖÇBEYLİ'DE DERE ISLAHI ÇOK GECİKTİRİLDİ 
Göçbeylide yakın zamanda yağmur sonrası sel oldu. Orada dere ıslahı çok geciktirildi bu konuda haklısınız. İstanbul Büyükşehir ve Pendik Belediyesi tarafından bu konuya önem gösterilmeli. Ama vatandaşta orada kendi seralar yaptı düzensiz ve plansız. Orada çok büyük rant dönüyor emlakçı 1 e 10 kazandı o arazilerden. O bölgede selde arazilerin zarar görmesi köprü olmaması yüzünden ama  2018 yılında planlanmış ama uygulamaya konulmamış bir köprü. Eski yönetimden süregelen bir süreç.  Ekrem İmamogluna bu konuda tek taraflı yargılama yapıldı. Sabiha Gökcen kavşağı ile ilgili. Karayolları Ekrem İmemoğlu seçildikten sonra olaya müdahil oluyor ve benim sorumluluğumda diyor. Yer ile ilgili 2 hak sahibine bedel ödenmediği için mahkeme devam ediyor diye süreç durmuştu. Bunu şöyle çözüyoruz IBB bu bedelleri ödüyor ve süreç böyle çözülüp devam ediyor." dedi.
DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PARTİLER ÜSTÜ BİR SÜREÇ
        Deprem ile ilgili partinin çalışmaları var mı sorusu üzerine söz alan İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Emine Küçükali İstanbul çapındaki deprem önlemleri ile ilgili süreci anlattı ve değerlendirdi.  Küçükali: "Kentsel dönüşüm süreci çok sorunlu, asıl dönüştürülecek yerler yerine daha fazla kar getirecek yerlerde kar amaçlı projeler yapıldı. Diğer türlü olsa zaten Pendik'te deprem sürecini konuşuyor olurduk. Bu parti üstü bir konu. Biz iktidara geldiğimiz gibi depreme dayanıklı binalarla insanların anayasal barınma hakkını vereceğiz ama bu günden başlatacak birşeyler yapmalıyız. Parti olarak geniş bir yapıya sahibiz. 1 kişinin de can güvenliği önemli. Bundan yola çıkarak vatandaşa deprem öncesi sonrası ne yapabiliriz diye farkındalık oluşturmak için bir çalışma yaptık ve bilgilendirmeye başladık. Bununla ilgili yazılı meteryaller hazırladık kapı kapı dağıttık. Bu parti propogandası değil, Japon bir deprem uzmanımız ile seminerler veriyoruz. Kamu yararına bir seminer vermek istedik ancak belediyenin bir programı varmış, bir başka tarih olsun dedik ama belediyeden salon ve tarih alamadık. 6 Martta gittim AKM'de hiç bir etkinlik yoktu, depremle ilgili seminerimizi yapamadık. Siyasetin son 20 yılında iyice ayrıştırılan bir süreç yaşıyoruz." dedi.
PENDİK BELEDİYESİNDEN SALON VERMEDİ 
İlçe Başkanı Turan: "Üye katılım törenimiz için 2 ay öncesinde Yunus Emre Kültür Merkezi'ni istedik. Başkan Yardımcımız Koray Aydın'ın katılacağı büyük bir organizasyon. Sayı açısından en uygunu orasıydı.  Yunus Emre Kültür Merkezini vermek istemediler.
Bir başkan yardımcımız tarafından Esenler Spor Kompleksini önerdiler. Küçük bir toplantı salonu var. Basket sahasını kullanın dediler. Yazışmaları elimde resmi olarak müracaat ettik. Belediye tarafından o zamana kadar olumlu yaklaştılar. Platform kurma şansımız yok çok büyuk maaliyetler. Yunus Emre Kültür merkezini kullanmak icin bir daha sorduk ama cevap olarak Yunus Emre'yi bırak spor salonundaki organizasyonumuzu bile iptal ettiler. Kendileri sahayı teklif etmelerine rağmen iptal ettiler. Sebep olarak yerlerin çizileceğini ilettiler. Bizden öncede 2 benzer organizasyonun yapıldığını söyledik. Belediye Başkanı ile birebirde görüştüm, platform ve saha isteğimizi birebir ilettim not aldı. Ama siyasi bir karar olarak sahayı vermediler.
Yine gençlerimiz için bağımlılığa karşı bir tiyatro talebimiz oldu. Pendik merkezdeki salonlar icin tarihi açık uçlu bir talep verdik, uygun olan tarihte diye yazdık. Ama merkezdeki salonların uygun olmadığını üst mahallelerdeki Hamit Aytaç veya Esenler Kompleksi olabilir diye yazı geldi.

SALON BOŞ BİLE OLSA YİNE BİZE VERMİYORLAR
Deprem bilgilendirme toplantımız içinda önce açık uçlu başvuru yaptık ama sonuç alamayınca da  6 Mart için başvuru yaptık.6 Mart'ta Pendik'te de diğer ilçeler gibi bir toplantı yapmak istedik. Kültür müdürüne birebir sordum biz İyi Parti olarak neden bu salonları kullanamıyoruz dedim, kendisi öyle bir durumun olmadığını söyledi. Ancak bu salonlar bize verilmiyor, salon dolu deniyor açık uçlu tarih verdiğimizde bile salon boş bile olsa heran belediyenin ekstra faaliyetleri olabilir diye bilgi verip salonu yine vermiyorlar." dedi.

Programın sonunda İYİ PARTİ Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantı, ilçe teşkilatının yerel basın ile gazetecilerle birlikte daha sık bir araya gelme ve daha sıkı bir işbirliği yapma temennisi ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.