• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

TARIK BALYALI;'' PENDİK'TE YER ALTI OTOPARK İHALESİNİ BİZ YAPMADIK''

TARIK BALYALI;'' PENDİK'TE YER ALTI OTOPARK İHALESİNİ BİZ YAPMADIK''
Pendik Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısını Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Meclis toplantısında Pendik'le ilgili gelişmeler ile birlikte İBB'nin Pendik Belediyesi'ne destek vermemesi gündeme getirildi.

Pendik Belediyesi'nin Eylül ayı Meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyeleri İBB'nin Pendik'le ilgili ayrımcılık yaptığını belirterek yapılan ayrımcılığın doğru olmadığı vurgusu yapıldı.

AK Parti Meclis Üyeleri tarafından Pendik'te çukur açma dışında bir hizmetin getirilmediğini belirten AK Parti Meclis Üyeleri tamamlanmayan Kavakpınar otopark inşaatının neden bitirilmediğini CHP Meclis Üyelerini sorarak cevaplandırılmasını istediler.

İBB ve CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Tarık Balyalı konuyla ilgili meclis toplantısında açıklama yaparak Kavakpınar Otopark inşaatının hukuki eksiklik ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olması nedeniyle bitirilemediğini söyledi. Balyalı konuşmasına devam ederek Kavakpınar Otopark İnşaatının hukuki sorunlarının çözülerek yapımının tamamlanacağını belirtti. 

İBB Sözcüsü Tarık Balyalı Pendik'te bir önceki İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Pendik sahil alanında yapılan ve tartışmalarla gündeme gelen yer altı otoparkının kendi yönetim dönemlerinde ihalesinin yapılmadığını ifade ederek ekonomik nedenlere bağlı sorunlar nedeniyle çözüme kavuşturulamadığını belirtti.

 Balyalı, Pendik yer altı otoparkı ihalesini alan firmaya 1 yıl boyunca tek kuruş ödenmediğini vurgulayarak ihaleyi alan firmanın konkordato ilan etmesi nedeniyle fesh hakkının bulunamadığını söyledi. Balyalı, Pendik'te tamamlanmayan yer altı otoparkı ile ilgili sorunların kısmen çözüldüğünü Cumhuriyet Halk Partisi olarak Pendik'e hizmet etmek için gereken tüm şartları sağlayacaklarını söyledi.

KAVAKPINAR OTOPARKININ PROJESİNİ BİZ BAŞLATMADIK

Tarık Balyalı Mecliste yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi;''Kavakpınar girişini ve otoparkının  inşaatının projesini başlatan yönetim biz değiliz.Bir proje başlıyor ise onun planlaması yapılır. Hukuki sorunları giderilir. Hukuki sorunları giderildikten sonra inşaat başlar ve iş sonuçlandırılır.

ALSINDA BİZİM SİZE SORMAMIZ LAZIM NEDEN PENDİK'İ MAĞDUR ETTİĞİNİZİ

Hukuki sorunları bitirmeden inşaata başlarsanız,sonra da bu olur. Yani orada yapılması gereken kamulaştırma işlemlerini yapmazsanız Bakanlık ve Karayolları ile yapılması gerekenleri yapmaz iseniz 2 ve 3 yıl sonra bakanlık gelir oraya ve burada protokol yok der. Aslında bizim size sormamız lazım kendi döneminizde neden yapmadınız da Pendik’i bu kadar mağdur ettiniz.Ancak onu demek yerine AK Parti çıkıp kendi yaptığı yanlışları düzeltmek için çaba göstereceğine ortamı hafifleştirmeye çalışıyor.Herkes biliyor Kavakpınar ile ilgili sorun Ulaştırma Daire Başkanlığımız ve Altyapı Müdürlüğümüz tarafından geçici olarak çözüldü.Hukuki süreç giderildikten sonra tünel inşaatı ile ilgili kalan bölümde devam edecek.

BU OTOPARKIN İHALESİNİ BİZ YAPMADIK

İkincisi ise Otopark tekrar ifade ediyorum bu otoparkın ihalesini biz yapmadık.Sizin döneminizde yapıldı. Geçtiğimiz yıl ekonomik kriz sırasında bu firma konkordato ilan etti. Biz yönetime geldiğimizde bu firmanın konkordato ilan etmiş olarak bulduk. İki ay öncesinde de bu konuyu mecliste konuştuk.Ona rağmen İBB ve Başkan Ahmet Cin’le görüşerek otoparkı belli bir noktaya kadar getirdik.

Ancak sonrasında Pandemiyle birlikte firma da daha büyük bir sıkıntı yaşadı.Ve şu anda orada başka bir kaos var.Kaba inşaatı bitti otopark böyle kalacak mı? Tabi ki kalmayacak.Kalmaması lazım. Yani biz CHP’liler olarak Büyükşehir Belediyesi olarak buranın en hızlı ve en acil şekilde bitirilmesi için çaba gösteriyoruz.Hukuki sorunları da aşarak bunu yapmaya çalışıyoruz.

BU FİRMAYA 1 YIL BOYUNCA TEK KURUŞ HAK EDİŞ YAPILMAMIŞ

Tekrar söylüyoruz firmada  haklı fesih hakkı yok çünkü, bu firmaya 1 yıldır tek kuruş hak ediş ödenmemiş. Ödenmediği içinde bunu fesh etme şansımız maalesef olmuyor.Ama arkadaşlarımız çalışıyor. Buranın en kısa zamanda çözülebilmesi için bugünkü mali imkanlarla ne yapılabilecek ise çok kısa süre içinde onları ortaya koyacaklar.

ORTADA BİR CENAZE VARSA BUNU KALDIRMAK SİZİN DE BİZİM DE GÖREVİMİZ

Öyle oraya çukur açtılar gibi söylemlere hiç gerek yok. Pendik’e ne yapılacak ise beraber yapacağız. Biz Büyükşehir’de katkı vereceğiz, siz Pendik’te katkı vereceksiniz. Hep birlikte Pendik’te  mücadele edeceğiz. Bu rekabette de Pendik’liler kazanacak.

Pendik halkına daha iyi hizmet daha kaliteli hizmet ve daha büyük yatırımların gitmesini sağlayacağız.O yüzden bu tür suçlamalara hiç gerek yok çünkü bu işin aslının ne olduğunu sizde biliyorsunuz biz de biliyoruz. Ortada bir cenaze varsa bunu kaldırmak sizin de göreviniz bizim de görevimiz'' dedi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.