• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Tuzla, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Bir Kez Daha Tek Yürek Oldu

Tuzla, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Bir Kez Daha Tek Yürek Oldu
Tuzla’da 15 Temmuz ruhu, FETÖ Terör Örgütünün darbe girişiminin 3. yıl dönümünde bir kez daha yaşandı.

Tuzla, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Bir Kez Daha Tek Yürek Oldu


Tuzla’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri, 15 Temmuz gazilerinin evlerinde ziyaret edilmesiyle başladı. Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, 15 Temmuz 2016’da darbe girişiminde bulunan hainleri püskürten gazilerden Ferhat Yücel ve Osman Nuri Esen’i evinde ziyaret etti. TEM Otoyolu Orhanlı gişeleri ve Mehmetçik Vakfı Tesisleri’nde darbeci askerlere direnen ve bu mücadeleleri sırasında yaralanan gaziler, o karanlık gecede yaşadıklarını ilçe protokolü ile paylaştı.

Tuzla Protokolü, Şehitlikleri Ziyaret Etti
Tuzla protokolü, 15 Temmuz’da şehitlikleri ziyaret etti. Tuzla protokolü, vatani görevleri sırasında şehit düşen Murat Aşçı, Mustafa Ağaçyetiştiren, Ertan Bayraktar ve Umut Eraslan’ın şehitliklerini aileleriyle birlikte ziyaret etti. Şehitliklerde aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin ruhuna dualar okundu.

Çiçekçiler Camii’nde Mevlid-i Şerif Okutuldu
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Tuzla Müftülüğü tarafından Tuzla Çiçekçiler Camii’nde öğlen namazını müteakip mevlid-i şerif okutuldu. Mevlidin ardından Tuzla Belediyesi tarafından vatandaşlara irmik helvası ikram edildi.

Başkan Yazıcı’dan Birlik ve Beraberlik Mesajı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında birlik ve beraberliği vurguladı. Hain darbe girişiminin püskürtülmesindeki ruha dikkat çeken Başkan Yazıcı, “FETÖ Terör Örgütü’nün hain darbe girişimini 3 yıl önce birliğimizle, beraberliğimizle, kardeşliğimizle püskürttük. Bu birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizi yaşattığımız müddetçe hiç kimse bizi bölemeyecek, milli iradeye zarar veremeyecek” dedi.

Milletimizle Birlikte Çıktığımız Kutlu Yolculuğu Menziline Ulaştırana Kadar Durmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz bize, sadece o karanlık geceyi değil, onunla birlikte ülkemizin ve milletimizin yaşadığı tüm bu hadiseleri hatırlatması gereken bir semboldür. Biz, son nefesimize kadar bu çabayı sürdürmekte kararlıyız. Milletimizle birlikte çıktığımız bu kutlu yolculuğu menziline ulaştırana kadar durmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek’in “Şarkımız Bizim” şiirini okuyarak tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerine de sıhhat ve afiyet diledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaptırdığı duaya iştirak etti.
Sahnede yer alan, tarihteki 16 Türk Devleti’nin bayraklarını taşıyan, tören kıtasındaki askerleri her birini yanına giderek selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları da selamlayarak sahneden ayrıldı.











Yayınlanma Tarihi : 16.07.2019 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.