• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

ÜMRANİYE BELEDİYESİ GİRİŞİMCİ KADIN FESTİVALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

ÜMRANİYE BELEDİYESİ GİRİŞİMCİ KADIN FESTİVALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Ümraniye’de girişimci kadınlara özel, ‘Girişimci Kadın Festivali’ başladı. Ümraniye Santral Etkinlik alanında açılışı gerçekleştirilen Kadın Festivali üç gün boyunca açık olacak.

 

Ümraniye'de girişimci kadınlara özel, ‘Girişimci Kadın Festivali' başladı. Üç gün sürecek olan festivalde 90'dan fazla girişimci kadın stant açtı. Ürünlerini ziyaretçilerine sunan kadınlar; takıdan tekstile, yapılan ev yemeklerinden el işlemesi ürünlerine kadar her türlü satışı yaparak ev ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyor.

2-073.jpeg

KADEF ve Ümraniye Belediyesi tarafından, girişimci ve üreten kadınlara destek olmak, kadının sosyal hayattaki yerine vurgu yapmak için düzenlenen Girişimci Kadın Festivali, 10-11-12 Haziran tarihleri arasında Ümraniye Santral Metro (Santral Etkinlik Alanı) alanında gerçekleştirilmeye başladı. Açılışın ilk gününde Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da festivalde yer aldı. Alanda, girişimci kadınlar stant açarak ürünlerini ziyaretçilere sunarken uzman isimler söyleşiler yapıyor. Farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak olan festival, saat 10.00'dan 22.00'a kadar açık olacak. Program açılışına KADEF (Kadın Dernekleri Federasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Esra Gökmen ile KADEF Onursal Başkanı Nükhet Bozkurt da katıldı. Yapılan Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım'a plaket takdim edildi.

3-061.jpeg

“Kadınlarımız neler başarabileceklerini gösteriyorlar ”

Stantları gezen Başkan İsmet Yıldırım, “Kadın girişimcilerimizin federasyonu olan KADEF ile belediyemizin tahsis ettiği bu alanda; onların ürettiği el emeği, göz nuru, eserleri sergiliyorlar. Aynı zamanda da satışa sunuyorlar. Ben öncelikle bu etkinliği tertipleyen KADEF'e çok teşekkür ediyorum. Hakikaten çok önemli bir şey yapıyorlar. Kadınlarımızı sosyal hayata, iş hayatına ve kendilerinin neler yapabileceklerini, kadının emeğinin neler olduğunu, zarafetin, sanatın, kültürün bir kadın eliyle ne hale geldiğini sergide görebilirsiniz” diye konuştu.

4-036.jpeg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.