• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ TARAFINDAN İŞTEN ATILAN İŞÇİLER EYLEM YAPTI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ TARAFINDAN İŞTEN ATILAN İŞÇİLER EYLEM YAPTI
AK Parti'li Üsküdar Belediyesi tarafından işten çıkartılan işçiler Belediye'nin önüne gelerek işlerini geri istedi.

 

31 Mart seçimleri sonrasında gerekçe gösterilmeden işten çıkartılan Belediye çalışanları hak aramaya devam ediyor. Bir grup çalışan Üsküdar Belediye Başkanlığı önünde toplanarak Başkan Türkmen'e seslendiler. 3 aydır işsiz olduklarını belirten işçiler Belediye mağdur olmasın diye Mahkemeye bile çıkmadıklarını ifade ettiler. 

Üsküdar Belediyesi önünde protesto eylemi yapan işçiler şöyle konuştular;

 “Diyorlar ki ‘Siz AKP için çalıştınız, iyi olmuş’. Biz ekmeğimiz için çalıştık. Bazı şeyleri gönüllü yaptık ama bazı şeyleri de mecburi yaptık, işimiz için göz yummak zorunda kaldık.” dedi. İşten çıkarılma sürecinde tüm işçilerin sabrını koruduğunu ifade eden Menteş, “İşten çıkartıldığımızda belediye mağdur olmasın diye mahkemeye bile gitmedik.” dedi.

“Topluca İntihar mı Edelim?

“3 aydır işsiziz, bunu haketmedik” diyen Menteş, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in seçimlerden önce kadro sözü verdiğini ancak 150’den fazla işçinin işten çıkarıldığını belirtti. İşçilerin sahipsiz ve muhatapsız kalmasına sitem eden Menteş, tüm yetkililere seslenerek, “Topluca intihar mı edelim?” diye sordu.

Bu İnsanlar mı Partiyi Geriletiyor?

Atılan işçilerden Mustafa Kasap, son basın açıklamasından sonra AKP teşkilatı tarafından arandığını belirterek kendisine “Partiyi zayıflatıyorsunuz” dendiğini belirtti. “Biz ne yapıyoruz burada?” diyen Kasap, “Bu insanlar mı partiyi geriletiyor? İşten çıkaran başkan partiyi geriletmiyor da biz mi geriletiyoruz” diye tepki gösterdi. “Ben bir teşkilat mensubu idim” diyerek AKP için siyasi çalışmalara da katıldığını belirten Kasap, şimdi işten çıkarılan işçilerle birlikte hareket ettiği için kendilerine kötü gözle bakıldığını belirtti. 

Daha Hilmi Türkmen adaylığını açıklamadan önce, bir anket sırasında Hilmi Türkmen’i başkan görmek istediğini belirten, atılan işçi Enver Ayvacı, Türkmen’e “Yüzümü kara çıkardınız” diye seslendi.

“Hani Gariban işsiz Kalmayacaktı?

İşten çıkarılan Ümit Taylan’ın annesi de basın açıklamasında yer aldı. Erdoğan’a seslenen anne, "Cumhurbaşkanına sesleniyoruz, hani hiçbir gariban işsiz kalmayacaktı?" dedi. Çıkarılan işçilerin ‘alkollü işe geldiğine’ yönelik iddialara da tepki gösteren anne, “Benim çocuğum sigara bile kullanmıyor” dedi. 

Bizim Seçtiklerimiz Bizi işten Çıkardı

İşten çıkarılan işçilerden Ercan Yılmaz, “Bizim seçtiklerimiz bizi işten çıkardılar” diyerek söze başladı. Cumhurbaşkanının “Bu ülkenin asillerisiniz” sözlerini hatırlatan Yılmaz, “Biz 3 aydır asiller olarak bağırıyoruz ama daha işiten olmadı. Kör oldular görmediler, sağır oldular duymadılar” dedi. Yılmaz şöyle devam etti: “Buraya çıkıp gerçekleri açıkladığımızda partiye zarar veriyormuşuz. Hortumcular, hırsızlar partiye zarar vermiyor, fakir fukara işini isteyince partiye zarar veriyormuş.”
 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.