• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

BAŞKAN AHMET CİN;''İMAMOĞLU PENDİK'TE YER ALTI OTOPARKINI YAPAMAYACAKSA BİZ YAPARIZ''

BAŞKAN AHMET CİN;''İMAMOĞLU PENDİK'TE YER ALTI OTOPARKINI YAPAMAYACAKSA  BİZ YAPARIZ''
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Telekonferans yoluyla yerel basın mensuplarıyla görüşme gerçekleştirdi.

Pendik’le ilgili projelerin salgına rağmen titizlikle yürütüldüğünü belirten Başkan Cin, seçimde verdiği sözlerin arkasında durduğunu önümüzdeki süreçlerde  takipleri yapılarak hayata geçirileceğini söyledi.

PENDİK MARMARA HASTANESİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE 100 KORANAVİRÜS HASTASI VAR

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Koranavirüs salgınıyla ilgili Pendik’te toplam 100 hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğünü ifade ederek, Pendik Devlet Hastanesi’nde ise yoğun bakım hastasının kalmadığını vurguladı.

888.jpg

PENDİK'TE 38 BİN AİLEYE GIDA DESTEĞİ SAĞLADIK

Başkan Ahmet Cin Koranavirüs salgını’nda Pendik Belediyesi olarak tüm kurumlarla iş birliği içinde çalıştıklarını sözlerine ekleyerek Pendik’te 38 bin aileye gıda desteği 6000 yurttaşa  da hijyen dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başkan Ahmet Cin 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının temini noktasında Belediye personelinin  24 saat çalışarak fedakarlık gösterdiğini bunun akabinde de saha çalışanlarının ödüllendirilmesi için 1000 lira ek ikramiye verdiklerini söyledi.

telekonferans-pendik.jpg

İBB PENDİK'TE YAPIMI TAMAMLANAMAYAN YER ALTI OTOPARKINI YAPAMAYACAK İSE BİZ YAPAR HİZMETE AÇARIZ

Başkan Ahmet Cin; Pendik’te İBB’nin yapımını tamamlamadığı yer katlı otoparkla ilgili belirsizliğin sürdürüldüğünü ifade ederek;’’İBB ile görüşmelerimizde otoparkın inşaatıyla ilgili meydana gelen sorunların çözümü için gereken adımları attık.

Ancak 2019 yılında bitirilmesi beklenen katlı otopark projesi henüz bitirilemedi. Yeni aldığımız bilgilere göre ise projenin Haziran sonuna kadar durdurulduğu tarafımıza iletildi.Eğer İBB’nin parası yoksa biz bu projeyi İBB’den alarak katlı otoparkı kısa süre içinde tamamlayıp halkımıza kazandırırız. Pendik’te acil olarak otopark ihtiyacımız var. Bunun çözülmesi için gereken adımları tekrar atacağız’’dedi.

MİLLET BAHÇESİ'NİN BİRİNCİ ETABI TAMAMLANDI PENDİK BELEDİYESİNE DEVRİ YAPILDI 

Başkan Ahmet Cin; yerel basınla yapmış olduğu toplantıda Pendik’te yapımı süren Millet Bahçesi’nin birinci etabın tamamalanıp devrinin Pendik Belediyesi’ne verildiğini söyledi. Başkan Cin; Millet Bahçesi’nin açılış tarihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından karar verileceğini ifade ederek salgın normale döndüğünde açılışın gerçekleşeceğini söyledi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin; Pendik pazaryerinde salgın nedeniyle Cuma günleri açılan Pazarın normal gününde açılması halinde bu alanda toplu Cuma namazı kılınması için düzenleneceğini söyledi.

GENÇLERİMİZE 22 BİN KİTAP DAĞITTIK

Başkan Ahmet Cin; Koranavirüs salgınında evlerde kalan çocuklar içinde çeşitli aktiviteler yaptıklarını belirterek bu süreçte gençlere 22 bin kitap dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle yetim çocukların bayram kıyafetlerinin alındığını söyleyen Başkan Ahmet Cin 900 bin yetim çocuğun bayramda sevindirileceğini vurguladı.

2500 AİLENİN BAKKAL BORCU ÖDENDİ

Başkan Cin; Salgın nedeniyle ekonomik zorluk çeken vatandaşların bakkal borçlarının ödendiğini ifade ederek Pendik’te 24 mahallede 100’ü aşkın toplam 2500 ailenin bakkal borcunu ödedik. Bu projeye gelecek yılda da aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Salgın nedeniyle Belediye olarak ciddi maddi kayıplarımız oldu. Ancak biz bunu sorun etmiyoruz. Ramazan ayında yapılan bu iyiliklerin geri dönüşünün daha yüksek olacağını biliyor buna inanıyoruz’’dedi.

PENDİK BELEDİYESİ'NİN ESKİ YERİ PROJELERE GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK

Başkan Ahmet Cin; Pendik Belediyesi’nin eski binasının kısa süreliğine otopark olarak işletime açıldığını belirterek  projelerin değerlendirilip buna göre bir karara varılacağını söyledi. Başkan Ahmet Cin göreve geldiğinden bu yana samimi olarak Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek Pendik’te yapılacak her bir proje için halka danışmadan karar almayacağını belirtti.

PENDİK'TE EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ BAŞLATIYORUZ

Başkan Cin; Pendik’te en büyük kentsel dönüşüm projesinin başlatılacağını müjdeleyerek önümüzdeki günlerde konuyla ilgili vatandaşların bilgilendirileceğini belirtti.

PENDİK KEMAL TAHİR KÜTÜPHANESİ'NİN YAN BAHÇESİNİ BELEDİYE OLARAK KİRALADIK

Başkan Ahmet Cin; Kemal Tahir Kütüphanesi ile ilgili çok fazla talebin geldiğini belirterek kütüphanenin yenilendiğini ve yan tarafta cafe olarak işletilen yerin Pendik Belediyesi tarafından kiralanıp kütüphaneye birleştirileceğini cafe kütüphane tarzı olarak tekrar gençlere kazandırılacağını söyledi.

Başkan Cin; Pendik’in muhalefeti ve basını ile birlikte çok özel bir ilçe olduğunu vurgulayarak tüm basın mensuplarının yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı.

Haber/ Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.