• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Pendik İyi Dersler Okulları LGS’de Türkiye Birincisi Oldu

Pendik İyi Dersler Okulları LGS’de Türkiye Birincisi Oldu
 Robotik kodlama ve modern eğitim anlayışıyla eğitimde öncü olan Pendik Kurtköy İyi Dersler Okulları LGS Sınavında Türkiye birincisini çıkartarak...

 Robotik kodlama ve modern eğitim anlayışıyla eğitimde öncü olan Pendik Kurtköy İyi Dersler Okulları LGS Sınavında Türkiye birincisini çıkartarak eğitimde üstün bir kuruluş olduğunu kanıtladı.

Pendik Kurtköy İyi Dersler Okulları’nda eğitim gören Zeynep Sena Ünsal LGS sınavında Türkiye genelinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Pendik İyi Dersler okulları sadece Türkiye genelinde birinci değil, aynı zamanda yüzde birlik dilimin içerisinde 5 öğrenciyi dahil ederek başarının tesadüf değil kaliteli eğitimle birlikte geldiğini de gösterdi.

Türkiye LGS birinciliğini kazanan Zeynep Sena Ünsal başarısıyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür İstanbul Gazetesi: Türkiye genelinde 500 tam puan yaparak birincilik elde ettiniz. Konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Ben Zeynep Sena Ünsal İyi Dersler Okullarına 8.sınıfta başladım. Okula kayıt için geldiğimizde memnun kalarak tercihimizi İyi Dersler Okullarından yana kullandık. Okulun sunacağı eğitim ve vaatlerinden güven alarak buraya kaydımızı yaptırdık. Hedefim ve azmim her zaman vardı. Okulum da başarımı destekledi ve Türkiye genelinde 500 tam puan alarak birinci oldum. Böyle bir başarıyı bekliyordum. Okulumuz haziran haftasında iki haftalık hızlandırma programı yaptı. Okulların açılmasından önce de hızlandırılmış eğitimlerimizi aldık. Yaz içerisinde de çalışmalarımız oldu.

İki haftada bir deneme programlarımız oldu. Bu süreçte ben derslerimi hiç aksatmadan sistemli çalışmaya devam ettim. Her gün okuldan eve geldiğimde okulda gördüğüm konuların tekrarını yaptım. Her hafta sonu o hafta işlediğimiz konuların tekrarını yaptım. Her ay başı da o ay işlediğimiz konuların tekrarlarını yaparak bu sınavlara hazırlandım. Öğretmenlerimiz de konu tekrarları yaptılar, mart ayında konuları bitirdik. Sınav sürecinde çok soru çözdüm. Okulumuzda bize çok soru çözdürerek değişik soru tarzlarını yakalamış olduk. Okulumda huzurlu ve mutluydum çünkü bir aile gibiydik. Huzurlu bir ortamda olduğum için bu sınav sürecini herhangi bir sorun yaşamadan tamamladım. Bana sınav sürecinde koçluk yapan danışman öğretmenim başta olmak üzere Alev ve Selin Öğretmenime çok teşekkür ediyorum.

Özgür İstanbul Gazetesi; İyi Dersler Okullarında Nasıl Bir Eğitim Programı Uygulanıyor?

İyi Dersler Okulları Fen Bilgisi Öğretmeni Yakup Gürsültür öğrencisinin başarısıyla ilgili şöyle konuştu;'' Okulumuzda iki tür eğitim sistemimiz var: 8. sınıf öğrencilerimiz için sınava yönelik çalışmalarımız daha yoğun. Ara sınıfta okuyan öğrencilerimiz için de bol etkinlikli, araştırma ve geliştirme odaklı; öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenecekleri eğitimi veriyoruz. 8. sınıf öğrencilerimizin hem kurs ihtiyacını gideriyoruz, hem de Milli Eğitimin müfredatında olan kazanımları veriyoruz. Bunun yanı sıra, bazı yetenekleri ön plana çıkan ya da o alanlarda çalışmak isteyen öğrencilerimizi de ayrıca destekliyoruz. Mesela spor alanında Türkiye birincilikleri olan sporcu öğrencilerimiz de var. Hepsini bu vesile ile tekrar tebrik ederiz.

Biz her yıl hızlandırma adı altında sekizinci sınıfa geçen öğrencilere iki hafta süren yaz okulu eğitimlerini veriyoruz. 7. sınıftan 8. sınıfa geçen öğrencilerimiz için hazırlık sınıfını oluşturuyoruz. Bu süreçte öğrencilerimizi ölçüp akademik başarı ve eksikliklerini belirliyoruz. Her seviyeye uygun çalışma planları uygulayıp öğrencilerin gelişimlerini bire bir takip edip başarıyı yakalamalarına ve kendi hedeflerine ulaşmalarına kılavuzluk yapıyoruz. Bu yıl da önceki yıllardaki tecrübelerimizi de yanımıza alıp yeni başarı hikayelerine imza atacağımıza tüm okul kadrosu olarak yürekten inanıyoruz''dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı  LGS sınavında Türkiye birincisi olan başarılı öğrenci Zeynep Sena Ünsal'ı makamında kabul ederek tebrik etti.

Haber/Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.