• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

İNTERNETSİZ UZAKTAN EĞİTİM İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ; VELİLERİN İSYANI BÜYÜYOR

İNTERNETSİZ UZAKTAN EĞİTİM İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ; VELİLERİN İSYANI BÜYÜYOR
Koranavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitim alma hakkından mahrum edilen yüz binlerce  öğrenci EBA üzerinden görülen dersler nedeniyle mağdur oldu.

Türkiye genelinde ilçe belediyeler tablet desteği kampanyaları sağlamış olsalar da öğrencilerin mağduriyetine tam anlamıyla çözüm getirilebilmiş değil.

EBA üzerinden bağlanarak canlı derse girmeye çalışan öğrenciler tablet ve bilgisayar yetersizliği nedeniyle uzakta eğitime ulaşamadı.  İnterneti olmayan ailelerin hesaba katılmadığı EBA sistemi öğrencilerin eğitim almaması ile birlikte ekonomik durumu olmayan aileleri de zor durumda bıraktı.

21 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte uzaktan eğitim almaya çalışan milyonlarca öğrenci  düşük hızlı internet bağlantısı ve kota sorunu ile karşı karşıya bırakıldı.

Evlerinde interneti olmayan 3 milyon 17 bin öğrenci ise bu süreçte uzaktan eğitime  dahil olamadı.Yoksulluk ve ekonomik nedenlerle eğitim haklarından mahrum edilen öğrenciler komşularının evlerine veya yurtlara giderek canlı yayınlara katılmaya çalıştı.

Konuyla ilgili mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen bir çok öğrenci ve veli Gazetemize şu açıklamayı yaptı.

‘’Ben 9.sınıf öğrencisiyim, özel eğitime gidiyorum. Eba TV canlı yayın için annemin telefonunu kullanıyorum ama telefon biraz bozuk ve telefon sürekli donuyor bu yüzden ses gelmiyor. Bide annemin kendi interneti yok. Ondan dolayı komşunun İnternetini kullanıyorum. Oda çekerse. durumumuz yok bize de destek olun lütfen.

Bir başka veli ise; ’’Üç çocuk annesiyim ikisi  8. sınıf diğeri 9.sınıf öğrencisi. Çocuklarım derslere katılamıyor. Tablete çok ihtiyacımız var’’ diyerek serzenişte bulundu.

Evinde interneti olmadığını belirten bir yurttaş ise, çocuğunun derslerini sadece TV de gördüğü kadar yapabildiğini vurgulayarak, yetkililerden yardım edilmesini istedi.

 4 çocuğu olduğunu ifade eden bir veli maddi imkânsızlıklar nedeniyle bilgisayar alamadığını ifade etti.

5 Çocuğu olduğunu vurgulayan bir diğer veli eşinin Öğretmen olduğunu belirterek, ’’Evimiz okula döndü. 5 çocuğumun hepsi uzaktan eğitim alıyor. Dersler aynı saatlerde olduğu için ne tablet nede bilgisayar yetişiyor’’ diyerek yetkilerin acil olarak sorunlarının çözmelerini beklediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA’ nın altyapısının sağlam olduğu ifade edilmiş olsa da, zaman zaman kopan internet ağları öğrencilerin eğitimlerini tam anlamıyla alamamasına sebep oluyor.

Öte yandan hiçbir geliri olmayan yurttaşların evlerine internet bağlatamaması öğrencilerin eğitimdeki fırsat eşitsizliği gerçeğini  tümden yok etti.

 

 

 

Haber/ Hatice ODABAŞ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.