• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

YHT'NİN FAHİŞ ZAMMINA AK PARTİ'DE TEPKİ GÖSTERDİ

YHT'NİN FAHİŞ ZAMMINA AK PARTİ'DE TEPKİ GÖSTERDİ
YHT'nin abonmanlık ücretlerine yaptığı fahiş zam AK Parti ve MHP' li Meclis Üyelerinin de tepkilerine yol açtı. AK Parti Meclis Üyesi Orhan Durmuş YHT'nin zammına tepki göstererek yapılan zamları içine sindiremediğini söyledi.

 

YHT'nin abonman ücretlerine yaptığı zamlar vatandaşın yanı sıra siyaset çevresinden de tepki çekmeye devam ediyor. YHT'nin yaptığı zamların kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden AK Parti Meclis Üyesi Orhan Durmuş zamlarla ilgili olarak TCDD'nin zam yapmadığını belirtti. Durmuş: ''Böyle bir zam yapılmış ise bunu kabul etmemiz mümkün değil.  Vatandaş zaten geçim derdinde böyle bir atış yapılmış ise parti olarak elimizden geleni yapacağız''dedi.“

MHP Meclis Üyesi Nurullah Sazak ise YHT'nin fahiş zammıyla ilgili TBMM'ye soru önergesi vererek zamların acil olarak gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Sazak:“Bu zam mantıklı değil. Bunu doğru görmem mümkün değil. Vatandaşın geçim sıkıntısı çektiği böyle bir dönemde bu içimize sinmez. Bunun geri alınması noktasında partimiz nezdinde elimizden geleni yapacağız. Çünkü bu vatandaşı mağdur eden bir durum. Bu kadar yüksek oranda bir zam olmaz.”dedi.

Nurullah Sazak TBMM'ye Önerge Verdi

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak da, YHT abonman fiyatlarına yapılan zam ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a soru önergesi yöneltti.

Nurullah Sazak, “Yapılan bu zamlar acilen gözden geçirilmeli” dedi ve durumun takipçisi olacağını belirtti. “Bütçesini abonman fiyatlarına göre ayarlayan vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi” gerektiğini vurgulayan MHP'li Sazak, Bakan Cahit Turhan'a şu soruları yöneltti:

* Abonman kartlarına ait indirim oranlarının değişmesi sonucunda yeni fiyatları nedir? 30 günlük abonman fiyatlarına neden yüksek fiyat artışı yapılmıştır? Söz konusu biletlerin indirim oranları neden değiştirilmiştir?

* Özellikle çalışan ve öğrencilerin tercih ettiği abonman kartlarına ait indirim oranlarının gözden geçilerek fiyatlardaki artışın makul düzeye çekilmesi planlanmakta mıdır?

* Halk nezdindeki bilgi kirliliğinin giderilmesi için yeni fiyatların şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşılması düşünülmekte midir?

İnternet ve mobil satış kanallarında uygulanan indirim tutarı ne kadardır?

Bu tutarda bir değişiklik yapılmış mıdır?

Business vagonlarda çocuk, genç, öğretmen, basın, 60-64 yaş ve 65 yaş üstü gibi indirimler neden kaldırılmıştır?

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.