• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

17 GÜNLÜK TAM KAPANMA COVİD GÖÇÜNE NEDEN OLDU

17 GÜNLÜK TAM KAPANMA COVİD GÖÇÜNE NEDEN OLDU
Koranavirüs vakalarının zirveye çıkması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 17 günlük tam kapanma duyurusu ardından İstanbul’dan yazlık evlerine giden binlerce yurttaş  Covid göçüne neden oldu.

 İzmir başta olmak üzere Antalya,Muğla  ve Anadolu’ya akın akın giden vatandaşlar salgının bu bölgelere yayılmasına da sebebiyet verecekler.

VİRÜS ANADOLUYA YAYILACAK

Bilim insanları ise, özellikle bayram günlerinde köy ve kırsal kesimlerde ev ziyaretlerinin yapılması durumunda virüs yayılımını katlanacağına ve büyükşehirlerdeki virüsün yükünün Anadolu’ya yayılacağına dikkat çekiyor. “Geçen yıl ki filmin aynısını görüyoruz” diyen Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, “İnsanlar büyükşehirlerden köy, ören ve yazlık yerlere akın ettiler. Sokağa çıkma kısıtlaması olsa da, özellikle köylerde ev ziyaretleri yapacaklar.

KÖYLERDE BAYRAM ZİYARETLERİ YAPILMASININ ÖNÜNE GEÇİLSİN

Her köyü, her evi denetlemek mümkün olamayacağı için Anadolu’nun farklı yerlerinde vaka sayılarının artışını göreceğiz” yorumunda bulundu. İngiliz varyantının yayılım hızının riskine de dikkat çeken Prof. Dr. Balık, “Geçen bayramda 1 kişinin 50 kişiyi enfekte ettiğine dair çokça örnekler görmüştük. Köylerde ev ziyaretlerinin olması, İngiliz varyantının dalga dalga yayılması anlamına gelir” dedi.

KÖYÜNE KASABASINA GİDEN VATANDAŞLAR MUTLAKA İZOLE YAŞAMALI 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yoğun Bakım Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal da, İstanbul’daki virüs yükünün Anadolu’ya yayılımasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Köyüne, kasabasına, yazlığına gidenler mutlaka izole yaşamalı.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.