• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

6 ŞUBAT DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL MEYDANI'NDA ANILDI

6 ŞUBAT DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL MEYDANI'NDA ANILDI
Cumhuriyet Halk Partisi Karta İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde canlarını yitiren vatandaşları Kartal Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle andı.

CHP Kartal İlçe Başkanlığı bünyesinde düzenlenen anma programına; CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Birgül Karababa, CHP Kartal İlçe Yönetimi yer aldı.

Haberin Video Linki Ektedir.https://www.youtube.com/watch?v=VA1kfTlSaE4

k2-007.JPG

CHP Kartal Gençlik Kolları Başkanı Uğur Ali Söylemez tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Bugün burada, 6 Şubat 2023 saat 4.17’de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, aynı gün saat 13.24’te ise Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde gerçekleşen depremin hüzünlü gölgesi altında bir araya geliyoruz. Bu olay, ülkemizin tarihindeki en acı anılardan biri olarak zihinlerimizde derin izler bıraktı. Hayatını kaybedenleri anmak ve bu acı olayın siyasi sorumlularından hesap sormak için bir aradayız.

k3-009.JPG

Depremin acısı hala içimizde ve ilk günkü gibi taze. Geçen koca bir yıl, yüreğimizdeki bu derin ateşi söndürmeye yetmedi. Bugün, kaybettiklerimizi anarken, birlikte paylaştığımız acının ağırlığını bir kez daha hissediyoruz.Yaşadığımız bir yılda çok şey değişti; Depremzedeler ailelerini, işlerini, ekmek teknelerini kaybettiler. Yaşadıkları şehirleri terk etmek zorunda kaldılar. Bir günde tüm hayatları değişti.

Hatta geçtiğimiz günlerde hayatını kaybedenlerin sayısı bile değişti, ama hükümetin ne politikaları ne de deprem karşısındaki tutumları değişti.

Yaşadığımız birçok şey unutuldu ama biz hala unutmadık:

Yıkılmaz kale olarak sığındığımız hastanelerin çürük çıkmasını UNUTMADIK

“Bizim hazırlığımız İstanbul depremi içindi” diyen İçişleri Bakanı’nı UNUTMADIKKolonları kesilen ve çürük raporu olduğu halde takipsizlik kararı çıkan Rende Sitesi’nde yitip giden canlarımızı UNUTMADIK İletişime en çok ihtiyaç duyulan deprem anında, internet bağlantısını kesen İletişim Başkanı’nı UNUTMADIKKritik olan ilk 48 saatte askerlerimize, depreme müdahale etme izni verilmeyişini ve halkımızın, enkaz altında kaderlerine terk edilişini UNUTMADIK.Dayanışma için ülkemizin dört bir yanından gönderilen kıyafetleri, çadırları ve uyku tulumlarını satan, dönemin Kızılay başkanı Kerem Kınık’ı unutmadık.

k6-004.JPG

Bugüne kadar unutmadık, bugün ve bugünden sonra da unutmayacağız, unutturmayacağız!

“Sıfırdan Antakya İnşa edeceğiz” diyerek 1 yıl müsaade isteyen Recep Tayip Erdoğan’ın söylemi üzerinden tam 1 yıl geçti.

Şimdi bu söyleme dayanarak sizlere soruyorum;

22 yılda toplanan 38 Milyar 227 Milyon dolar deprem vergisiyle inşa edilebilecek 1 milyon 300 bin bina nerede? Canlı yayında toplanan 115 Milyar TL nerede?Çürük bina yapan müteahhitler nerede?Depremde kaybolan ve bugün itibarıyla devlet tarafından ölmüş sayılacak kardeşlerimiz nerede?Bu soruları mecliste sorduğumuzda RET oyu veren AKP ve MHP milletvekillerinin vicdanları nerede?

Tüm bu soruların cevabını alana kadar, sormaya, sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.

6 Şubat depreminin etkilediği 11 ilimizde 294.166 binaya imar affı veren, hatta bu yasaya imar barışı diyerek şirin göstermeye çalışan, dönemin çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum’dan hesap soracağız.

Şimdi soruyorum:

Bakanlık koltuğunda dahi depreme bir çözüm üretemeyen Murat Kurum, hangi yüzle İstanbul depremine çözüm üretmekten bahsedip İstanbul halkının karşısına çıkıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2003 Bingöl depremi hakkında yaptığı konuşmada, depremin kader diye geçiştirilemeyeceğini beyan ederken, 6 Şubat depremine ‘’asrın felaketi’’ diyerek sorumluluğu depreme yüklemeye çalışmaktadır.

Mevcut iktidar halen deprem tedbirlerini almayarak halkımızın can ve mal güvenliğini riske atmaktan hiç çekince duymamaktır.

Bırakın önlem almayı, depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmayı becerememekle beraber daha 3 gün önce Hatay halkına ‘’Merkezi yönetim ve yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelemez’’ diyerek Hatay halkını tehdit ederek oy devşirmeye çalışmıştır.

Bütün bu acı ve çaresizlik karşısında, bölge halkının siyasi çekişmelere dahil edilmesini şiddetle kınıyoruz.

6 Şubat depreminde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, acılarını paylaşan yakınlarına ise derin bir sabır diliyoruz''dedi.

 

 

 






 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.