• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

ABDULAH GÜL'DEN BEKLENMEYEN ÇIKIŞ:'' TÜRKİYE'NİN GERİYE GİDİŞİ KAYGI VERİCİ''

ABDULAH GÜL'DEN  BEKLENMEYEN ÇIKIŞ:'' TÜRKİYE'NİN  GERİYE GİDİŞİ KAYGI VERİCİ''
11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Karar gazetesine verdiği demeçte çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gül Türkiye'nin geriye gittiğini belirterek durumun kaygı verici nitelikte olduğunu söyledi.

Abdullah Gül açıklamasında Türkiye'nin bu güne kadar gelmesinin en temel sebebinin 5 yıllık kalkınma planları olduğunu belirterek son dönemlerde ekonomik göstergelerin geriye dönük gittiğini bunun önleminin ise yeni alınacak 5 yıllı kalkınma planlarına bağlı olduğunu söyledi.

Başkanlık sistemine de eleştiri getiren Abdullah Gül kuvvetler ayrılığına dayalı güçlü bir parlamenter sistemin tekrar getirilerek uygulamaya konulması gerektiğini belirtti.  Abdullah Gül Türkiye'nin şu anda ayakta durmasının tek sebebinin ise ilk beş yılda hayata geçirilen yasal reformlara bağlı olduğunu ifad etti.

Gül en büyük tehlikenin borçlanma olduğunu ifade ederek AK Parti'nin politikalarını eleştirdi.Gül:AK Parti'nin  popüler vizyonunun zamanla kaybettiğini vurgulayarak;

'' İlk baştaki vizyon zamanla gitti; akabinde hukuki teminatlar, şahsi mülkiyet ile insan haklarını koruyan güvenceler azaldı

* Bugün maalesef kamu harcamaları şeffaf değil. Ekonomik göstergelerin güvenilirliği sorgulanır hale gelmiş. Çeşitli mekanizmalarla denetim dışı tutulan kamu harcamaları Türkiye'yi sadece öngörülemez, itimat edilemez bir ülke haline getiriyor''dedi.

Gül, "çıkış yolu" olarak ise, "Parti devleti mantığına yönelik eğilimleri besleyen mevcut atmosferden acilen sıyrılmalı, siyasetin tüm halkımızın istekleri ile azami ölçüde örtüşen, istikamet tayin eden, çözüm, refah ve mutluluk üreten yönü temayüz ettirilmelidir" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL'ÜN AÇIKLAMALARINA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELDİ 

Said Sefa

@sefa_said

Cumhurbaşkanıyken Erdoğan’ın bir el hareketiyle babasının arkasına takılan küçük bir çocuk gibi başını önüne eğip Erdoğan’ın arkasına takılan Abdullah Gül, bunca yıl siyasette kalmış ve çok önemli makamları işgal etmiş olmasına rağmen Türkiye siyasetinin en etkisiz şahsiyetidir.

Kuvvetler ayrılığıymış! Cumhurbaşkanıyken “ben ne yapabilirim ki önüme gelen her kararı imzalamak zorundayım” diyen, bugünkü rejimin taşları döşenirken fikrini “ıkınarak” bile söyleyemeyen “mıy mıycı” politikacı!

Ferhan Demir

@ferhandemir25

Abdullah Gül Türkiye geriye doğru gidiyor Kaygılıyım demiş Otur oturduğun yerde Senin her yerin KAYGI olsa kaç yazar

Zıpkın 

@ZipkinReis

KAOSTAN EKMEK BEKLEYEN ZAT KONUŞMUŞ. Kaos çıksa da ülkede siyasi zemin bulsak diye bekleyen "Abdullah Gül arkadaşımız" konuşmuş. Size hakkımızı helal etmiyoruz. "Ekonomik göstergelerdeki ciddi bozulmalar geriye gidişe işaret ediyor. Bu durum kaygı verici."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.