• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

ABDULLAH BEYTEKİN;''TECRÜBELİ KADROMUZ, PROFESYONEL YÖNETİCİLERİMİZLE KARTAL'A TALİBİZ''

ABDULLAH BEYTEKİN;''TECRÜBELİ KADROMUZ, PROFESYONEL YÖNETİCİLERİMİZLE KARTAL'A TALİBİZ''
AK Parti’nin Kartal İlçe kurucularından olan Abdullah Beytekin, Kartal’da aday adaylığını açıkladı.

Abdullah Beytekin: “Kartal’a talibim”

İBB iştiraklerinden İSPER’de proje sorumlusu olarak görev yaptığını belirten Beytekin; aday adaylığı sürecim başladıktan sonra görevimden istifa etmem istendi, dedi.

2-20231126154422.jpg

47 yıldan bu yana Kartal’da oturduğunu belirten Beytekin, kenti iyi tanıdığını Kartal’ı tecrübeli isimler, işinde uzman kişilerle yöneteceğinin altını çizdi. Kamu yönetimi alanında kendini geliştirdiğini, işin mutfağına çekilip doğru gözlemi yaptığını belirten Beytekin; “2007’den 2023’e geldiğimiz günlere kadar gerçekten hayat bizlere ciddi bir tecrübe kazandırdı. Özellikle kamu yönetimi alanında ciddi bir tecrübe sahibi oldum” dedi.

3-2-056.jpg

Abdullah Beytekin, kendini tanıtarak başladığı konuşmasında şunları belirtti:

“Hüznümüzün tavan yaptığı bir dönemde bu kadar güzel insanı bir arada görmek yüreklerimize bir su serpti. Son zamanlarda doğal afetler, deprem, covıd-19 hepsi üst üste geldi. Millet olarak çok büyük bir travmadan geçtik. Vefat eden insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yüce Allah bir daha böyle elem ve kederleri vermesin bizlere.

Tabii hayat devam ediyor. Önümüzde ki yerel seçimler malumunuz gündem oldukça yoğun. Bizler bir tanıtım toplantısı düzenledik sizlerle bir araya gelmek için. Değerli arkadaşlarım 1974 Siirt Şirvan doğumluyum ve 1976’dan bu yana da Kartal Yakacık’ta ikamet ediyorum.  İlk, orta ve lise eğitimimi Kartal ilçemizin farklı okullarından; üniversite eğitimimi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olarak tamamladım”

4-2-026.jpg

“47 yıllık Kartallıyım”

Yakacık’ın en eski ailelerinden birine mensup olduğunun altını çizen Beytekin şöyle devam etti:

“Gıda sektöründe 15 yıl kendi işimi yaptım bu bölgede Yakacık, Cevizli, Atalar ve Kartal’da Yakacık’ın en eski ailelerinden bir tanesinin mensubuyum. Kartal’da üç tane firma vardı. Çırçır çarşısında bin bir çeşit, Yakacık’ta Malatya pazarı ve bir de bize ait olan Şirvan gıda. Yaklaşık 47 yıldır burada ikamet etmekteyim”

4-965.jpg

“AK Parti’nin Kartal kurucuları arasındayım”

AK Parti kurulduğundan beri görev yaptığını söyleyen Beytekin:

“Rahmetli Hasan Altuntaş ile birlikte AK Parti ilçe kurucularının arasında yer aldım. İlk kurulduğu zaman 3 arkadaş müracaat ettik. O zaman Hasan başkan bizlere şunu uygun gördü Uğur Mumcu, Yakacık ve Çarşı mahallesi olmak üzere buraların toparlanması görevini bana tevdi etti. Bizde görev talep edilmez verilir. Bu süreci 2007 yılına kadar başarılı bir şekilde sürdürdük” dedi.

5-528.jpg

“Yılmadım yola devam dedim”

2007 yılında aday adaylığı sürecinin olduğunu temayül yoklamasından 28. Sıraya girdiğini belirten Abdullah Beytekin, teşkilatına duyduğu sevgiyi ve saygıyı da belirterek şöyle devam etti:

“2007 yılında İstanbul 1. Bölgeden milletvekilliği aday adaylığımızı koyduk. Güzelde bir süreç yaşadık. İstanbul’un 14 ilçesini bir de teşkilat geçmişimiz teşkilat geçmişimiz olduğu için hiç sıkıntı yaşamadık. Temayül yoklamalarında 249 aday adayı arasında ilk 28’e girdik. Ama bu görev bize tevdi edilmedi hiç sıkıntı yok. Yola devam dedim”

“Kamu yönetiminde tecrübe kazandım”

2007 yılından 2023 yılına kadar kendini geliştirdiğini, ifade eden Abdullah Beytekin, siyasetteki tecrübesinin yanında kamu tecrübesi edinmenin de önemli olduğunu keşfetmiş ve bunun için kollarını sıvayarak gerekli bilgi ve birikimi edinmiş. Beytekin bu süreci şöyle anlattı:

“Kendimce bir karar aldım. Mutfağa çekilip kendimin biraz daha pişmesi gerektiğini düşündüm. İyi ki böyle bir karar almışım bugün 2007’den 2023’e geldiğimiz günlere kadar gerçekten hayat bizlere ciddi bir tecrübe kazandırdı. Özellikle kamu yönetimi alanında ciddi bir tecrübe sahibi olduk. 

Son 10 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesinde birçok projelerde görev aldım. Özellikle sosyal projeler ağırlıklı olmak üzere çalışmalar gerçekleştirdim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2600 tane zabıtası olan bir proje, ayrıca cenaze hizmetleri projesi, sosyal tesisler, evde sağlık hizmeti, 105 tane projenin 7-8 tanesinde bir fiil proje sorumlusu olarak görev aldım.

2019 yılında yönetim değişince insan kaynakları departmanın da görevlendirildim. Eski tecrübeli personellerin işlerine son verdiler dolayısıyla bir boşluk oluştu büyükşehirde sahada olan bizleri mutfağa çektiler.  İnsan kaynakları departmanın da aşağı yukarı 2,5- 3 yıldır çalışıyorum. Biz bu şirketi, devrederken 4 bin 700 personelle devrettik. Bugün itibariyle 21 bin personel var. Peki, yeni bir projemi geliştirdik hayır!

Ben 130 milyon lirayla personel maaşını kapatırken şu anda insan kaynaklarında olduğum için proje sorumlusu olduğum için 800 milyon lira her ay SGK giderleriyle beraber personel maaşı ödüyoruz. Hizmet kalitesi mi arttı?”

“Tecrübeli kadromuz, profesyonel yöneticilerimizle talibiz”

Kenti yönetmenin bilgi, birikim, tecrübe ve liyakat ile olacağının altını çizen Abdullah Beytekin; “yalnızca teorik bilgi yetmez. Sahayı tanımanız, görmeniz gerekir” dedi. Şunları ekledi:

“Değerli arkadaşlar Kartal’ın durumunu zaten sizler biliyorsunuz. Hemen yanı başımızda ki Pendik kendi binasını tahsis ederken biz kirada oturuyoruz. Bir tanesi de oradan espri yapıyor diyor ki; evimiz kira ama vatan bizim.

Bizim bunları aşmış olmamız gerekirdi şimdiye kadar, maalesef eksiklerimiz çok fazla var. Ancak bu dönem inşallah geçmişten de ders alarak İstanbul özelinde ve tüm Türkiye genelinde ciddi mesafe alacağız. Çünkü bizim dinamik kadrolarımız var. Tecrübeli kadrolarımız, profesyonel yöneticilerimiz var. İnanın EBYS de bir tane yazı yazamayan bir tane bürokrat geliyor. Mevzuatı bilmiyor, bir teorik bilgisi var üniversite mezunu ancak pratik olmayınca ve toplumun maslahat boyutunu iyi okuyamayınca sıkıntı yaşıyorsunuz. Ofisten yürütüldüğü gibi saha boyutunu yürütemezsiniz. Yönetici olarak sizler toplumun maslahat durumunu bilmek zorundasınız.

Kıymetli arkadaşlarım bu dönem 10 tane aday adayı arkadaşımız var. 1 tanesi de benim dediğim gibi biz bu Kartal’ın evladıyız. Teşkilatlarda bir geçmişimiz var. Ne MGV nede Refah Parti’si dönemine hiç girmiyorum. Allah rahmet eylesin rahmetli Erbakan hoca ve eski diyanet işleri başkanı Lütfü Doğan’ın dizlerinin dibinde büyümüş bir adamım. Cebeci’den Balgat’a her gün ikindi namazında çıkar akşam namazına kadar dolaşırız. Bugünkü bolluk yok. 6 tane talebe arkadaş yürüyoruz. Sadece hocayı göreceğiz. Orada fikrinden ve bilgisinden istifade edeceğiz.

Bu ekolden gelen bir kardeşinizim ben. Hamd olsun maddi manevi sicilim tertemiz. 8 tane çocuk büyüttüm. 5 kız 3 erkek çocuklardan bir tanesi mimar, bir tanesi doktor, bir hemşire, iki lisede, üç te ilkokulda okuyan çocuklarım var. Bu durum tespiti olsun bu tür şeyleri söylemeyi pek sevmem benimde duruşumu ve bakış açımı özetleyeyim diye söylüyorum. Eğitime çok önem veren biriyim”

 

“Kartal’a talibiz”

Yargı, yürütme ve yasamadan sonra en önemli gücün basın olduğuna Beytekin; basın mensuplarının sahada olduğunu, toplumu en iyi gören kişiler olduğunun da altını çizdi, şunları belirtti:

“Kartal’a talibiz. İstiyoruz ki sizlerle birlikte yürüyelim. Benim 90 yılından beri bir tezim var. Hep şunu dile getiririm. Yargı, yürütme ve yasama bunların hepsini bir araya topla bir medyanın gücü kadar etmez. Gelişmiş toplumlarda inanılmaz derecede hiç sırıtmadan istikameti belirliyor. Sinema endüstrisi ve medya aşağı yukarı siyasetin de istikametini belirliyor, toplumun da istikametini bunlar belirliyor.

Çok ufak tefek prosedürlere takılmadan, mevzuatlara takılmadan kendi aralarında bir örgütlenmeleri var. Dünyada istikamet belirleyecek bir pozisyona gelmiş durumda ancak maalesef sizlerde mutlaka takip edersiniz ki biz Türkiye’de henüz o kültürü yakalayamadık. Toplumu en iyi okuyabilecek olanlar sizlersiniz.

Basın mensupları olarak sizler bu işin merkezindesiniz. Anlatacak çok şeyler var arkadaşlar işin teknik boyutuna değinmek istemiyorum çok fazla. Biz de bu dönem aday adayıyız. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Umarım orta ve uzun vadede hep beraber çalışmalarımız olacak sizlerle. 30 yıl, 40 yıl önce beraber yola çıkmış olduğumuz arkadaşlarımızla yolculuğumuz devam ediyor”

“Kendi adıma değil ülkem adına üzülüyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSPER’de proje sorumlusu olarak görev yaptığını ancak aday adaylığı süreci netleştikten sonra istifasının istendiğini belirten Beytekin, sitemini şu sözlerle ifade etti:

Aday adayı olmak benim en doğal hakkım. 657’ye tabii değilim. Bana çalıştığım kurumdan gelip, istifanızı verin, dediler. Çok üzüldüm. Kendi adıma değil, 21. Yüzyılda ülkenin bu noktada olmasına üzüldüm.

Sizin fikriniz düşünceleriniz ne olursa olsun saygı duymak zorundayız birbirimize. Kardeş olmak zorundayız eğer biz böyle olmaz isek görüyorsunuz çevremizdeki ateş çemberini Allah korusun yarın bu ülkeye de sıçrarsa buradan hepimiz çok büyük zararlar görürüz. 10 senedir sizin emrinizde çalışan bir bürokratınızı bir kalemde siliyorsunuz. Neymiş efendim aynı düşünceyi paylaşmıyoruz. Bizim bir zenginliğimiz olmalı sayın genel müdürüm, genel sekreterlik talimat vermiş bu adamı gönderin. Özlük haklarımı verin gideyim, yok istifa edeceksin, yanıtını aldım” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.