• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

ADALET BAKANI'NDAN TUBA ARSLAN'IN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

ADALET BAKANI'NDAN TUBA ARSLAN'IN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Eskişehir'de eski eşi tarafından hunharca katledilen Ayşe Tuba Arslan'ın ölümünden sonra Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklama yaptı.

 

Eski eşi tarafından satırlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan 23 kez suç duyurusunda bulunarak yetkililerden yardım istemişti.Yapılan suç duyurusuna rağmen eski eşi tarafından hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan'ın ölümü geniş yankı yaratmış yetkililer hakkında soruşturma açılması istenmişti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Aile Hukuku Çalıştayı”na katıldı. Gül, Eskişehir'de eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan'ın ölümüne ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bir ilimizde defalarca kolluğa, emniyete, yargıya ve ilgili kurumlara ihbar ve şikayette bulunmasına rağmen ve tüm hikayesi bütün birimlerce bilinmesine rağmen bir kadın eski eşi tarafından katledildi. Bir kadının yaşam hakkı feryat figanlar arasında gasp edildi. Herkesin iki elini başının arasına alıp düşünmesi gerekir. Kolluk makamlarının olayı ne için önleyemediği, savcılık makamları hangi aşamada ne gibi eksiklikler var hepsini masaya getirmesi gerekir. Ayşe Tuğba Arslan, bugün aramızda olabilirdi. Onun gibi nice kadınlar, anneler, eşler aramızda olabilirdi. ’Bu can kurtarılabilirdi’ dediğimiz nice canlar zalimce cinayetlere kurban gitti. Artık bu çığlığın son bulması gerektiğine hepimiz inanıyoruz. Adalet son bir ümitle, son bir çareyle kapısına gelen kadının feryadına sessiz kalamaz, kulağını kapatamaz. Bu feryadı işitmeyen bir uygulama HSK tarafından denetlenmektedir. Bu konuda yargısal boyutuyla da en ufak bir ihmal dahi tespit edilmesi halinde HSK titizlikle takip ederek gerekli her türlü müeyyideyi yapacaktır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.