• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

ADD'DEN CANAN KAFTANCIOĞLU'NA SERT TEPKİ;''ATATÜRK'ÜN ADI ŞEREFLE SÖYLENİR''

ADD'DEN CANAN KAFTANCIOĞLU'NA SERT TEPKİ;''ATATÜRK'ÜN ADI ŞEREFLE SÖYLENİR''
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun CHP'nin 97 kuurluş yıldönümü olan 9 Eylül'deki konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk sözünü kullanmaktan çekinmesi ADD'den sert tepki geldi.

 

9 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97. yıl dönümünde sunum yapan ve katılımcıların sorularını cevaplandırmaya çalışan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 1.5 saatlik toplantıda Gazi Mustafa Kemal ismini 3 kez arka arkaya kullanması büyük tepki çekti.

Bu durum, katılımcılar arasında yer alan gazeteci Uluç Gürkan'ın gözünden kaçmadı. Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Uluç Gürkan, Kaftancıoğlu'na "Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi" diye sordu.

KENDİMİ AİT HİSSETTİĞİM BİR İFADE OLDUĞU İÇİN TERCİH EDİYORUM

Kaftancıoğlu'nun yanıtı ise şu oldu: "Kişilerin isimlerinden söz ederken belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum."

ATATÜRK SOYADINI TÜRK MİLLETİ ONA LAYIK GÖRMÜŞTÜR 

Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk dememesi büyük tepki topladı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD ) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, "Atatürk, sıradan bir kişi ismi değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu aynı zamanda da Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusudur. Gazi Mustafa Kemal'e "Atatürk" soyadı, TBMM'de 24 Kasım 1934 tarih ve 2587 sayılı kanunla verilmiştir. Atatürk soyadını, Türk Milleti ona layık görmüştür. Alışkanlıklardan kaynaklanan bir tanımlama hiç değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun adı; Mustafa Kemal Atatürk'tür" ifadelerini kullandı.

işte ADD Genel Başkanlığı tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na sert cevap;

add.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.