• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

AHMET ŞİMŞEK:TÜRK GENÇLİĞİ ATATÜRK'ÜN AYDINLATTIĞI YOLDA İLERLEYECEKTİR

AHMET ŞİMŞEK:TÜRK GENÇLİĞİ ATATÜRK'ÜN AYDINLATTIĞI YOLDA İLERLEYECEKTİR
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 81. Yıldönümünde saygıyla anıldı.

Ahmet Şimşek Koleji gösteri merkezinde tüm okulun katılımıyla düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma töreni saat 9’u 5 geçe saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul lobisinde oluşturulan temsili Anıtkabir’deki mozoleye çelenk konulmasının ardından başlayan törende günün anlam ve önemini anlatıldı. Duygu yoğunluğunun yaşandığı tören sırasında Atatürk’ün son günlerini anlatan kısa film gösterimi yapıldı, şiirler okundu, Atatürk oratoryosu sahnelendi, Geleneksel “Ata’ya mektup” yarışmasında birinci olan kompozisyon okundu, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türküler söylendi. Okul koroları birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

“Atam, senin yaktığın meşale hiç sönmeyecek.”

Okulun Kurucusu Ahmet Şimşek törende yaptığı konuşmada gençlere güvendiğini vurgulayarak şunları söyledi; “Sevgili gençler, aramızdan ayrılışının 81. Yılında aziz Atatürk’ü özlemle, minnetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun. O’nun hatırası önünde bulunmanın heyecanı içindeyiz. Her 10 Kasım bizlere hem hüzün, hem de gurur yaşatır. Hüzünlüyüz, ne kadar yıl geçerse geçsin onu unutamıyoruz. Gururluyuz; bu vatanı ve cumhuriyeti kurdu, özgür bir toplum, özgür bir Türkiye yarattı. Bu vatanı siz gençlere güvenerek, inanarak emanet etti. O, ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz. Gençler, benim fikirlerimi güçlendiren ve sürdüren sizler olacaksınız.’ demişti. Ben de diyorum ki; Atam müsterih ol, rahat uyu. Senin yaktığın meşale hiç sönmeyecek. Türk milleti, Türk gençliği senin aydınlattığın, çizdiğin yolda ilerleyecek ve yükselecektir.

Sevgili gençler; O, büyük bir kahraman, büyük bir asker, büyük bir dahi, büyük bir lider, büyük bir devlet adamı, büyük bir sosyolog, büyük bir ekonomist, büyük bir siyasetçiydi, halk adamıydı ama hepimizin yetiştiği bir tohum ekmiş başöğretmendi. Bütün dünya onu takdir etti. O, tüm dünyanın Atatürk’üydü. Bütün dünya ona gıpta etti, zamanın dünya liderleri ona övgüler yağdırdı. Ne mutlu Türk Milletine ve bizlere ki, böyle bir dünya liderine sahibiz. Sevgili gençler, Atatürk’e sarılalım, kıymetini bilelim ve onu rehber olarak kabul edelim. O, ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek gayemizdir.’ demişti. Sizler fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetişiyorsunuz. Atatürk’ün aydınlattığı yoldan ayrılmayın ve başka fikirlere sakın kanmayın. Taassuba, hilafete, gericiliğe, tarikata, cemaate, sapık ideolojilere, hurafelere değer vermeyin, reddedin. Çünkü sizleri aydın gençlik yapan yüce Atatürk olmuştur. Bu vatan Türk gençlerinin omuzlarında yükselecektir. Sizler, onun güvendiği gençlik olarak göğsümüzü kabartıyorsunuz. Ne mutlu Türk gençliğine, Türk milletine ki, böyle bir yol göstericiye, bir dâhiye, bir lidere sahibiz. Ne kadar övünsek yeridir. Aziz Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan için kanlarını dökmüş şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.