• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAYI BAKAN MURAT KURUM'DAN PENDİK'TE ADA BAZLI DÖNÜŞÜM MÜJDESİ

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAYI BAKAN MURAT KURUM'DAN  PENDİK'TE ADA BAZLI DÖNÜŞÜM MÜJDESİ
Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum seçim çalışmaları kapsamında Pendik sahil alanında gerçekleşen mitingde halkla buluştu

Bakan Kurum Pendik'te riskli hiç bir yapının bırakılmayacağını ifade ederek vatandaşların talepleri doğrultusunda TOKİ işbirliği içerisinde  ilçenin tamamının kentsel dönüşüme gireceğini söyledi. Murat Kurum İstanbul'da 695 bin konutun dönüştürüldüğünü ifade ederek İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

2-163.JPG

1 ETAP DIŞINDA KALAN 910 BİN METREKARELİK ALANI KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINA ALACAĞIZ

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum Pendik'te devam eden kentsel dönüşüm süreciyle ilgili konuşmasına devam ederek sözlerini şöyle sürdürdü;'' Pendik'te 142 bin metrekarelik alanda 1747 konutumuzu ve 281 dükkanımızdan oluşan projemizin temellerini hep birlikte atmıştık. Burada 1316 hak sahibi vatandaşımızın hepsi ile anlaştık ve rızalarını aldık.İnşallah burada otoparkı ve sosyal donatılarıyla birlikte konutlarımızı 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

1 Etap dışında kalan alanlarda 910 bin metrekare büyüklüğünde olan alanlarda da vatandaşlarımızla kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Nasıl il etapta vatandaşlarımızla anlaştıysak aynı alan içerisinde 920 bin metrekarelik alanda çalışmalarımızı büyüteceğiz ve buradaki 3200 riskli yapımızı bakanlığımızın kira ve taşınma desteği ile yarısı bizden kampanyamızla birlikte dönüştüreceğiz. Şimdiden mahallemize ve Pendik'imize hayırlı olsun. İkincisi Ertuğrulgazi mahallemiz var burada kentsel dönüşüm projemizi başlatıyoruz.

3-131.JPG

PENDİK'E ADA BAZLI DÖNÜŞÜM YAPMAK İSTİYORUZ

Hem imar sorunları ile ilgili hem de ada bazlı dönüşüm yapmak istiyoruz. Belediyemizle çalıştık ve burada dönüşümün önünü açacak şekilde sürecimizi yöneteceğiz. Ve burada toplamda 4500 gecekondumuzun yer aldığı mahallemizi hem rezerv alanı ilan ettik hem de imar planlarını onayladık. Yaylapınar, Gelin Pınarı'nın da tepesinin bulunduğu o alanda 950 konutluk bir alan belirledik.

4-096.JPG

GECEKONDUDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIN EVLERİNİ DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Bu alanı da Ertuğrulgazi Mahallemizin dönüşümü için konut yapacağız. Rezerv alanı olarak kullanacağız. Ve böylelikle burada hem gecekonduda yaşayan alt yapısı ve sosyal donatı eksiği olan kardeşlerimizin sorunlarını çözeceğiz, hem de burayı el ele vererek dönüşümüzü yapacağız. Şimdiden bu projemiz de Pendik'e hayırlı ve uğurlu olsun.Buradan Pendik'li kardeşlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum.Özellikle Ertuğrulgazi, Velibaba,Çınardere,Çamçeşme, Yayalar  ve Fevzi Çakmak mahalleleri ile Pendik'in tamamında evlerinin kentsel dönüşümüne girmesini talep eden kardeşlerimize destek vereceğiz.''dedi.

bu-miting.JPG

GÜZELYALI SAHİLİNE YENİ MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ

Bakan Murat Kurum Pendik'te bulunan Burla Biraderler Korusu'nun Millet Bahçesi olarak tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını söyledi. Kurum,Güzelyalı sahiline de yeni bir Millet Bahçesi yapılacağının müjdesi vererek bu bölgede yaşayan vatandaşların huzur içinde dinlenebilecekleri ve hoşça vakit geçirebilecek alanlar yaratacaklarını belirtti. 

ahmat-cin-miting.JPG

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.