• BIST 10015.29
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

AK Parti Seçmene Yönelik Yeni Kararlar Aldı

AK Parti Seçmene Yönelik Yeni Kararlar Aldı
Her hafta İstanbul seçimlerine ilişkin strateji toplantısı yapılan Akp'de, seçmen tercihleri ve izlenecek yöntem konusunda yeni kararlar alınıyor.AKP,...

Her hafta İstanbul seçimlerine ilişkin strateji toplantısı yapılan Akp'de, seçmen tercihleri ve izlenecek yöntem konusunda yeni kararlar alınıyor.

AKP, mahalle mahalle belirlediği ‘odak gruplar’ üzerinde çalışma kararı aldı. Sahada çalışacak partililere, “Az konuşun çok dinleyin. Önerileriniz net olsun” uyarısı yapıldı.

İstanbul’da yapılan strateji toplantılarında, seçmenden kendilerine gelen en önemli iki sorunun, “ekonomik sorunlar ve seçimin neden yenilendiği” olduğu öğrenildi. Parti yönetimi, bu konularda kampanya yapanların tek dil kullanmasını isterken, en çok bu sorulara muhatap kaldıklarını dile getirdiler.

ODAK GRUPLAR OLUŞTURULDU

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine görei partinin strateji ekibi, sandığa gitmeyen seçmenleri üzerinde çalışmak için ‘odak (fokus) gruplar’ oluşturdu. Kampanya çalışmalarında, “Yeniden eski ruhla çalışmak lazım. Mesele öncelikle yüzde 48’i garantiye almak, sonra da sandığa gitmeyenleri harekete geçirmek” olarak tanımlandı. Parti yönetimi, sandığa gitmeyen 400 bin seçmen üzerinde çalışmaları yoğunlaştırırken, çalışma anlayışlarını şöyle özetledi:

“24 Haziran’da Cumhurbaşkanı’na oy verip de bu seçimlerde bize oy vermeyen 400 bin seçmen var. Bunlar arasında sandığa gitmeyen bir kesim var. Sandığa gidip geçersiz oy verenler var. Dolayısıyla bu seçmenlerin niye böyle bir karar verdikleri üzerinde çalıştık. Onlarla, gruplar halinde bir araya geliyor ve dinliyoruz. Onları daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Daha az konuşup, daha çok dinliyoruz. Ekonomik sorunlar ve seçimi neden ertelediğimizi iyi anlatmamız gerekiyor. En çok soru bu noktalardan geliyor.”

SEÇMENİN TALEPLERİ

Toplantılarda, sonuçlardaki asıl değişimin son 15 günde yaşanacağı ve tüm çalışmaların özellikle son birkaç hafta yoğunlaştırılması gerektiği ifade edildi. 31 Mart seçimlerinde yapılan yanlışların tekrarlanmaması için özel çalışma yürütülürken, partili küskünlerin kazanılması için eski milletvekilleri ve yöneticiler devreye sokuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.