• BIST 10017.21
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

AKINCILAR ARAMA KURTARMA DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET

AKINCILAR ARAMA KURTARMA DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET
Akıncılar Arama Kurtarma Derneği Başkanı Necati Ceylan ve Başkan Yardımcısı Bayram Kılıç ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Akıncılar Arama Kurtarma Derneği Başkanı Necati Ceylan ziyaretinde derneğin daha iyi seviyeye getirilmesi için AFAD'la birlikte akredite eğitimleri için  gün aldklarını ve gönüllülerin yetiştirilmesi için  eğitim çalışmalarının devam ettiklerini söyledi. Ceylan afetlere gönüllü yetiştirilmesi noktasında dernek olarak ciddi bir faaliyet içerisinde olduklarını ifade ederek amaçlarının derneğin akredite alarak profesyonel  bir çalışma planları dahilinde uzman ekipleri bünyelerine katmak olduğunu belirtti. 

1-039.JPG

Ceylan Pendik içerisinde 6 tane arama kurtarma ekibi olduğunu ifade ederek enkaz çalışma alanında eğitim verilmesi için Pendik Belediye Başkanlığı ile görüşme sağladıklarını söyledi. Ceylan Pendik'te şu anda enkaz eğitimlerinin verilebilmesi için bir çalışma alanı olmadığını bu çalışma alanının kısa süre içinde oluşturulması için yetkililerden destek beklediklerini belirtti. 

Ceylan,Pendik'te  enkaz alanlarının acil olarak oluşturulup eğitimlere açılması gerektiğini sözlerine ekleyerek   AFAD gönüllülerinin eğitimlerini tamamlayarak sertifikalanması gerektiğini söyledi. 

Ceylan önümüzdeki süreçlerde dernekler başta olmak üzere tüm STK'lara afet farkındalık eğitimi vermeyi hedeflediklerini ifade etti. Necati Ceylan ilerleyen zamanlarda ise dalgıçlık eğitimlerinin de başlayacağını duyurdu. Ceylan ülkemizde yaşanan son depremlerle birlikte Arama Kurtarma Derneklerine yönelik kamuoyu adına farkındalık oluştuğuna dikkat çekerek olası afetlere hazırlıklı olmak adına gönüllü vatandaşların derneklere üye olması gerektiğini söyledi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.