• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

AKINCILAR ARAMA KURTARMA EKİBİ ORMAN GÖNÜLLÜLERİ 2.KUR EĞİTİMİNE KATILDI

AKINCILAR ARAMA KURTARMA EKİBİ ORMAN GÖNÜLLÜLERİ 2.KUR EĞİTİMİNE KATILDI
Pendik Akıncılar Arama Kurtarma Ekibi, orman yangınlarına hızlı ve etkili müdahale sağlamak amacıyla Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleşen eğitimlere katılım sağladı.

Eğitim, orman yangınlarına gönüllü olarak müdahale eden kişilerin rolünü, orman müdürlüğü tarafından sağlanan özel kıyafetlerin önemini ve yangına müdahalede kullanılan arazözlerin özelliklerini ele aldı. Eğitim, Beykoz'daki Poyraz Orman Yangın Harekat Merkezi'nde gerçekleşti ve Orman Müdürlüğü tarafından verildi.

ana-2-105.jpg

AFETLERLE MÜCADELE ETMEK İÇİN KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

Orman Müdürlüğü tarafından verilen Orman Gönüllüleri 2. Kur Eğitimine Pendik bölgesinden Akıncılar Arama Kurtarma Ekibi 12 kişilik ekibiyle birlikte katıldı. Eğitim hakkında açıklama yapan Başkan Necati Ceylan;

"Arama Kurtarma Ekibi olarak tek görevimiz enkaz altındaki insanlara yardım etmek değildir. Başta yangınlar olmak üzere her türlü afetlerle mücadele etmek için kendimizi eğitiyoruz. Bu amaçla Orman Müdürlüğü tarafından verilen Orman Gönüllüleri Eğitiminin ilk kurunu başarıyla tamamlamış ve resmi olarak Orman Gönüllüsü olmuştuk. Bugün ise bu eğitimin 2. kuruna katılarak sahada kullanılan Arazöz aracı hakkında ayrıntılı bir eğitim almış olduk. Bu eğitimlerin orman yangınları ile mücadele etmek açısından çok önemli olacağını düşünüyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

a3-002.jpg

Orman Müdürlüğü'nün Orman Gönüllüleri Eğitimine çok ciddi bir önem verdiğini söyleyen Necati Ceylan;

"Müdürlüğümüz bu ekiplere çok büyük bir önem vermektedir. Eğitimlerle sahada hem kendi personellerinin hem de gönüllülerinin can sağlığını korumayı, onları bilinçlendirmeyi ve en kısa sürede yangınların söndürülmesini amaçlar. Bu eğitime katılan gönüllülerin tek bir kıyafet içinde olduğunu görebilirsiniz. Bu kıyafetler Orman Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak gönüllülere dağıtılmıştır. Özel olarak yangına dayanıklı bir şekilde imalat edilmiş olup Orman Müdürlüğü personellerinin giydiği kıyafetten hiçbir farkı yoktur. Bu durumun, Orman Müdürlüğümüzün gönüllülerine, bünyesindeki yangın personeli kadar önem verdiğini söyleyebiliriz." şeklinde devam etti.

a4-002.jpg

YANGINA MÜDAHALE ARACI ARAZÖZLER

Orman Gönüllüleri Eğitiminde Arazöz aracına ve bu aracın özellikleri konusunda bilgilerde verildi. Yangınlara karadan müdahale konusunda en önemli araç olan Arazözler, genellikle 4-5 personeli taşıyabilecek kapasiteye sahiptir ve yaklaşık 4 ton su alabilirler. Bu suyu 10 barlık 2 çıkış vanasından veya 50 barlık 1 çıkış vanasından verme yeteneğine sahiptirler. Ayrıca, kendilerini yangından korumak amacıyla soğutma sistemi de bulunur.

a5-001.jpg

Arazözlerin 4 ton su deposunun yanı sıra 200 litre köpük deposu da vardır. Bu araçlar, yangına müdahalede kullanılmak üzere 4 adet 100 metre uzunluğunda ince hortum ve 1 adet 100 metre kalın hortum taşırlar. Toplamda 500 metre hortum ile yangınla mücadelede etkili bir şekilde kullanılırlar.

a6-001.jpg

Orman Gönüllüleri Neden Önemlidir?

Türkiye genelinde yaklaşık 118 bin orman gönüllüsü bulunmaktadır. Her orman yangınına müdahalede bir arazözde 4-5 personel görev alır. Orman gönüllülerinin saha çalışmalarına katılması, yangın personellerine destek sağlayarak işlerini kolaylaştırmayı amaçlanır. Böylece orman yangınlarına bilinçli ekiplerin müdahalesi hedeflenir. 

İstanbul'da 6 bin orman gönüllüsü bulunurken, bu gönüllülerden 3 bin kişi tam donanımlı olarak görev yapmaktadır. 

a7.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.