• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

ATATÜRK HAVALİMANI MASKE SATIŞ TALEBİNİ KARŞILAYAMIYOR

ATATÜRK HAVALİMANI MASKE SATIŞ TALEBİNİ KARŞILAYAMIYOR
Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan koranavirüsten korunmak isteyen vatandaşlar maske almaya devam ediyor. Atatürk Havalimanı'ndaki eczanelerde satışı yapılan maske yoğun talep nedeniyle tedarik edilemiyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsten korunmak isteyen yolcular nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndaki eczanelerde koruyucu maske satışında artış yaşandı. Yoğun talep nedeniyle maske fiyatlarında artış yaşanırken, bu zamana kadar 10 binin üzerinde maske satıldığı öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'nda Çinliler başta olmak üzere diğer ülkelerin yurttaşları maske alımlarını sürdürüyor. Yoğu talep nedeniyle maske fiyatları iki katına çıkarken 10 binin üzerinde maske satışı gerçekleştirildi. Koranavirüs'ten korunmak isteyen yolcular maskeleri satın alırken yoğun talep nedeniyle maskeler temin edilemiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatı doğrultusunda Atatürk Havalimanı koranavirüsle ilgili yoğun önlemler alarak yolcu alımlarını gerçekleştiriyor. Havalimanına kurlan termal kameralar ile Çin,Pekin,Şangay ve Guangzhou kentlerinden İstanbul'a gelen yolcular taramadan geçirilip ülkeye girişleri sağlanıyor.

Atatürk Havalimanı'nda Eczanesi bulunan Nurcan Erkul 15 gün içinde maske satışında ciddi bir artış yaşandığına vurgu yaparak taleplere yetişemediklerini açıkladı. Erkul koranavirüs vakası çıktıktan sonra Çin'e gidecek yolcuların kutu kutu maske aldığını belirterek çoğu zaman maske tedariklerine cevap veremediklerini ifade etti. Erkul Atatürk Havalimanı'nda 15 gündür 10 bine yakın maske satıldığını belirterek fiyatların  iki katına çıktığını söyledi.

uyy.jpg

BU MASKELER VİRÜSTEN KORUMAZ

Fiyatlarda artış oldu. Talep doğrultusunda beklenen bir artış oldu. 2 katına çıkan rakamlara ulaşıldı. Bu maskeler virüslerden korumaz. Bizim önerimiz valfli maskelerin kullanılması, hava sirkülasyonu sağlayan. Sadece bir kullanımlık değil, bir kaç kez kullanılmaya müsaade eden maskelerin kullanılmasını daha sağlıklı buluyoruz. Çin'de maske probleminin ortaya çıktığını duyduk ve o ülkenin halkı da giderken ciddi rakamlarda maske alarak ülkesine geri dönüyor" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.