• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

BALYALI;İBB'YE AİT YETKİLERİN BAŞKA KURUMLARA DEVREDİLMESİNE KARŞIYIZ

BALYALI;İBB'YE AİT YETKİLERİN BAŞKA KURUMLARA DEVREDİLMESİNE KARŞIYIZ
İBB'nin İstanbul Boğazı başta olmak üzere yetki alanlarının kısıtlanması ve Cumhurbaşkanlığına devredilecek olmasının yankıları sürüyor.

AK Parti tarafından uzun süredir gündemde olan yerel yönetim yetkilerinin tek elden toplanması İBB'nin yetki alanlarını kısıtlayacak yeni oluşumu da beraberinde getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AK Parti'nin yürürlüğe koymak istediği yetki alanı kısıtlamasıyla ilgili  hukuki sürecin başlatılacağını belirterek; 31 Martta seçimi iptal etmek isteyenlerin aynı düşünce içerisinde olduğunu vurguladı ve 16 milyonun tüm haklarını koruyacağını söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak İstanbul Boğazı'nın Cumhurbaşkanlığına bağlanmasına sert tepki gösterdi ve konuyla ilgili tüm hukuk yollarına başvuracaklarını ifade etti.

Tarık Balyalı Planlama ve Denetim Yerelden Yapılır

CHP İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı AK Parti tarafından yürürlüğe konulacak İstanbul Boğazı düzenlemesiyle ilgili açıklamasında konunun takip edildiğini vurgulayarak İBB'ye ait olan yetkilerin başka kurumlara devredilmesine karşı olduklarını planlama ve denetimin yerelden yapılması gerektiğini söyledi.Tarık Balyalı İstanbul Boğazı'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmasının doğru olmadığını sözlerine ekleyerek;

“Konuyu belediye başkanlığımız yakından takip ediyor. İstanbul halkına ve İBB’ye ait olan bu yetkililerin başka kurumlara devredilmesine karşıyız. Planlama da denetim de yerelden yapılır. Merkezi idarenin planlama yapması ya da denetim yapması doğru değildir. Bu anlamda bu yetkilerin büyükşehir belediyesinde kalması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Balyalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “23 Haziran seçimlerinde kaybetmiş olan AKP, iktidarda olduğu sürece aklına gelmeyen şeyleri aklına getirmiş ve elindeki iktidar gücünü kullanarak yerel yönetime özellikle de İstanbul yönetimini kısıtlamaya yönelik çalışmalara girmiş. Benzer tehlike diğer belediyeler için de mevcut. Anladığımız bu”dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.