• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

BAŞKAN AHMET CİN PENDİK’TE HİZMETE KAZANDIRILAN PROJELERİ BASIN MENSUPLARIYLA ZİYARET ETTİ

BAŞKAN AHMET CİN PENDİK’TE HİZMETE KAZANDIRILAN PROJELERİ BASIN MENSUPLARIYLA ZİYARET ETTİ
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Basın mensuplarıyla birlikte Pendik’te hayata geçen önemli projeleri ziyaret etti.

 

Başkan Ahmet Cin nezaretinde gerçekleşen gezi programı Ballıca Köy Konağı’nda başlanan kahvaltı ile başladı. Ballıca Köy Konağı’nda kısa bir açıklama yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Pendik’te 5 köye sahip olduklarını ifade ederek Göçbeyli’deki imar sorunları hariç diğer köylerde imar uygulamalarının tamamlandığını söyledi.

1-045.JPG

Başkan Ahmet Cin Göçbeyli’de Bakanlığın kararı beklendiğine vurgu yaparak kararın çıkması halinde imar uygulamalarına başlanacağını belirtti. Kaçak yapılaşma ile ilgili de açıklamasına devam eden  Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin vatandaşların buna tevessül etmemelerini istedi. Başkan Cin konuşmasında kaçak yapılara izin verilmeyeceğini ifade ederek Belediye olarak yaptırım uygulamak zorunda kaldıklarını ve bunun sonucunda ise hem vatandaşların hem de Belediye olarak zor durumda kaldıklarını söyledi.

balica-gorseli.JPG

GENÇLİK KAMPI GÖZ DOLDURDU

Gezi programı kapsamında ziyaret edilen Gençlik Kampı doğa parkuru başta olmak üzere bungalov evler ve plaj voleybolunu  içine alan ince düşünülmüş mimari yapısı ile göz doldurdu.

ok-atma.JPG

Gençler tarafından çok fazla talep gören Gençlik Kampı günlük 120 kişinin bungalov evlerde kalınmasına da olanak sunuyor. 24 bin 650 metre kare alanda hizmete açılan muhteşem tesiste basketbol sahası,okuçuluk alanı 17 bin metrekarelik alanı kapsayan doğa yürüyüş parkuru ile yemekhane ve dinlenme alanları bulunuyor. Başkan Ahmet Cin Gençlik Kampı projesini hizmete kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek gençlere yönelik yatırımların devam edeceğini söyledi.

bungalov.JPG

KADINLARIN EL EMEKLERİNE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin kadın emeğinin değerlendirilmesi yönünde hizmete açılan Kurtköy Kültür Sokağı ve El Sanatları Merkezi’ni basın mensuplarıyla ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulundu.

kultur-sokag-ana-foto.JPG

El emeği ürünlerinin El Sanatları Merkezi’nde satışa alınmasından duyulan mutluluğu dile getiren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin kadınlarımızın el emeği ürünlerinin satışı noktasında destek vermeye devam edeceklerini söyledi.7 bin 675 metre kare alanda kurulan Kurtköy Kültür Sokağı ve El Sanatları Merkezi’nde dinlenme alanları, oyun parkı, büfe ve servis alanı,7 el sanatları ürünleri satış birimi, mescit ve bebek bakım odası bulunuyor.

kultur-2.JPGk3-003.JPG

BAŞKAN AHMET CİN ORTA MAHALLE DUMLUPINAR’DA  İNŞAATLAR YÜKSELİYOR 

Pendik’te plan ve uygulamalarla ilgili kentsel dönüşüm kapsamında çok güzel bir projenin başlatıldığını belirten Başkan Ahmet Cin Orta Mahalle ve Dumlupınar’da 1 milyon metrekarelik alanda  başlatılan Kentsel dönüşüm projesinin Pendik’te emsal teşkil ettiğini söyleyerek ilk aşamada 142 metrekarelik inşaatların yükseldiğini ifade etti.

baskan-dumlupianr.JPG

Başkan Cin  diğer etaplarla ilgili taleplerin de toplanmaya başladığını talebin artması halinde bölgede daha geniş kapsamda Kentsel Dönüşüm başlayacağını belirtti. Başkan Ahmet Cin Orta Mahalle ve Dumlupınar’da başlatılan Kentsel Dönüşüm projesinin bir yıl içinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

inaast-gorseli.JPG

ÇAMLIK ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÇOCUKLARIN GELİŞMESİNE OLANAK SUNUYOR

Bedensel ve zihinsel engelli vatandaşların sosyal yaşama katılabilmeleri için 4 bin 538 metrekarelik alanda hizmet veren Çamlık Engelsiz Yaşam Merkezi fizyoterapi ve psikoterapi hizmetlerin yansıra çocukların yetenekleri doğrultusunda eğitim almalarına olanak sunuyor.

engelli-merkei.JPG

Gezi kapsamında ziyaret edilen merkezde yapılan uygulamalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan kurum yetkilileri günde ortama 45 dakika engelli öğrencilere yönelik bireysel seansların verildiğini söyledi. Kurum içerisinde 8 atölyenin bulunduğunu ifade eden yetkililer burada 115 öğrencinin el becerilerinin gelişimi yönünde eğitim aldıklarını belirterek kurumda eğitim alacak olan engelli bireylerin öncesinde tespit edilerek eğitime alındıklarını söyledi. Engelli bireylerin salt eğitim almalarına öncelik tanınmadığını ifade eden Başkan Ahmet Cin ayrıca bu ailelerin de sosyal yardım kapsamına alınarak gerekli imkanlardan faydalanmalarını sağladıklarını ifade etti. Engelli öğrencilerin ikamet ettikleri adreslerden servis araçlarıyla alınarak kuruma getirildiğini belirten Başkan Ahmet Cin eğitimlerinin sona ermesiyle birlikte her akşam yine servis araçları eşliğinde hiçbir bedel ödemeden evlerine gönderildiğini söyledi.

engelli-2.JPG

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin geniş kapsamlı şekilde hizmet verdiğini belirten Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin evde hasta bakımı başta olmak üzere tekerlekli sandalye, hasta bezi,koltuk değneği, yürüteç ,hasta yatağı gibi önemli sağlık hizmetlerinin de buradan ücretsiz bir şekilde karşılandığını vurguladı.

oramn-1.JPG

İÇERİSİNDE AMFİ TİYATROSU BULUNAN PENDİK KORUSU PENDİKLİLERE NEFES ALDIRACAK

Çamlık Mahallesi’nde 168 bin metrekarelik alanda hizmete açılacak olan Pendik Korusu doğal yürüyüş alanlarını içerisinde bulunduruyor. Pendik’te Millet Bahçesi’ne alternatif olacak kadar geniş bir alan sahip olan Pendik Korusunun yüzde 95’i tamamlanarak açılışa gün sayıyor.

oramn.JPG

Pendik Korusunu basın mensuplarıyla ziyaret eden Başkan Ahmet Cin çalışmaların tamamlanması halinde kısa sürede bu bölgenin hizmete kazandırılacağını söyledi. Pendik Korusu muhteşem doğal güzelliği ile bünyesinde amfi tiyatrosu, çocuk oyun alanları ve yürüyüş parkurları farklı noktalarda tarihi mimari baz alınarak oluşturulmuş çeşmeleri ile vatandaşların hafta sonlarını keyifle geçirecekleri yeni mekan olarak dikkat çekiyor.

orman-5.JPGoramn-6.JPG

Pendik’te 4 yıl içerisinde hizmete açılan projelerin bir kısmını basın mensuplarıyla ziyaret eden Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin gezi programına Orman Yolu Caddesi 1 ve 2 Etap bölümleriyle birlikte yeni açılan Sultan Vahdettin Caddesi’ni gezerek basın mensuplarını bilgilendirdi.

vahdetti-yolu.JPG

Orman Yolu Caddesi 1 ve 2 Etap’ın kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldığını ifade eden Başkan Ahmet Cin bu yolun akıllı sistemle donatıldığını belirterek buzlanmaya karşı uyarı sistemleri takılarak olası kazaların önlenmesi noktasında önceden uyarı verdiğini söyledi.

fikiye.JPG

Program Orman Yolu Caddesi’nde uyarı sistemini test edilmesi sonrasında Hayal Tepe Tesislerine geçilerek akşam yemeği yenmesi ardından sona erdi.

su-014.jpgana-1-049.jpg

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.