• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

BAŞKAN AHMET CİN'DEN PENDİK HALKINA SOKAĞA ÇIKMAMA UYARISI

BAŞKAN AHMET CİN'DEN PENDİK HALKINA  SOKAĞA ÇIKMAMA UYARISI
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Koranavirüs tedbirleri kapsamında sosyal medya hesabından vatandaşları uyararak zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları gerektiğini belirtti.

Başkan Ahmet Cin Koranavirüs önlemleri ile ilgili vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Pendik'te tüm tedbirlerin ivedilikle alındığını belirterek zorunlu olmadıkça hiç kimsenin evinden dışarı çıkmaması gerektiğini vurguladı.

 Pendik Belediye Başkanı Ahmet  Cin konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı;

Sevgili Pendikliler; Malumunuz ülkemiz Koranavirüs ile mücadele etmektedir. Elbette devletimiz salgını adının duyulduğu ve yayılmasının baş gösterdiği ilk günlerden itibaren hızla önemlerini almaya başlamış ve salgının olabildiğince ülkemiz sınırlarından içeri girmemesi için çok çaba sarf etmiştir.Salgının ilk anlarından itibaren gerek hükümetimiz gerekse sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca durumu  an be an takip etmiş ve vatandaşlarımızı da anlık bilgilendirmişlerdir. Ülkemiz hamd olsun salgınla mücadelede uzak doğu ülkelerine Amerika ve Avrupa’ya  oranla çok daha etkili ve başarılı önlemler almış salgını yayılma alanını olabildiğince  daraltmıştır. Elbette alınan tüm önlemler vatandaşlarımızın duyarlılığı ile çok iyi netice verecek ve millet olarak hep birlikte bu sıkıntının üstesinden geleceğiz.

Değerli kardeşlerim; Pendik Belediyesi olarak bizler de salgının başladığı ilk andan itibaren gerek sağlık otoriteleri ile gerekse Kaymakamlığımızla koordinasyon halinde salgınla ilgili önlemler konusunda  ilçemiz için atmamız gereken adımları ivedilikle atmış bulunmaktayız.

Bu bağlamda tedbir amacıyla kültür sanat etkinliklerimiz başta olmak üzere gerçekleştirdiğimiz tüm sosyal ve sportif etkinliklerinin tamamını durdurduk. Yine gerek salgınla ilgili duyuruların yapılması gerekse vatandaşımızın sıklıkla kullandığı belediye hizmet binaları, okullar, devlet hastaneleri, aile sağlık merkezleri, camiler, parklar, diğer kamu ek hizmet  binaları, toplu taşıma durakları ,minibüsler ,taksiler, Atm’ ler yoğun caddeler ve vatandaşlarımızın kullandığı tüm diğer alanların ilaçlanması dezenfekte edilmesi caddesi ve sokağıyla mahallerimizin temizlenmesi konusunda çalışmalarımızı hızlıca yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

Bu salgının oluşturduğu riskleri azaltmak adına dezavantajlı durumda olan virüsün etkilerine daha çok maruz kalabilecek risk grubundaki  65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışarıya çıkamayacak durumdaki ev bakım hastalarımızın kronik hastası olupta yakını olmayan vatandaşlarımızın  acil ihtiyaçların karşılanmasına yönelik için telefon hattı kurduk. Siz evinizde kalın biz ihtiyaçlarınızı kapınıza getirelim diyerek risk grubundaki bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belediye zabıta  personelimiz aracılığı karşılamaya başladık.

Kıymetli kardeşlerim; sizlerden isteğimiz devlet kurumlarımızın yaptıkları uyarılar ve talimatlar doğrultusunda gerekli önlemleri almanız ve olabildiğince bu önlemleri hayatınızda tatbik etmenizdir.Bu kapsamda mecbur olmadıkça evden çıkmamanızı kişisel bakım ve hijyeninize dikkat etmenizi ellerinizi sıklıkla 20 saniye boyunca yıkamanızı kullandığınız kişisel eşya ve ortak temas noktalarınız sürekli temiz tutmanızı sizlerden özellikle rica ediyoruz. İnanıyorum ki sizlerin de gayretiyle inşallah çok kısa bir sürede bu sorunun üstesinden hep birlikte geleceğiz.

Haber/ Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.