• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

BAŞKAN AHMET CİN;''KALICI KONUTLAR YAPILINCAYA KADAR ANTAKYA'DA KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

BAŞKAN AHMET CİN;''KALICI KONUTLAR YAPILINCAYA KADAR ANTAKYA'DA KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ''
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yerel basın mensuplarıyla sahur programında bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hayal Tepe Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programda 14 Mayıs seçimleri başta olmak üzere bir çok konuya açıklık getiren Başkan Ahmet Cin Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kamuoyunda iddia edilen eleştirilere cevap vererek 11 ilde eş zamanlı meydana gelen depremlerin ardından Pendik Belediye Başkanlığı ve PEAK arama kurtarma ekibiyle birlikte deprem bölgesine giderek arama ve kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

2-20230404193933.jpg

Başkan Cin; Böylesine yıkıcı depremlerin meydana gelmesi Yüzyılın afeti olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek, halkın dayanışma ve koordine olması sonucu kısa süre içinde yapılan yardımların bölgeye ulaştırılmasında büyük katkı sağladığını belirterek böyle bir dayanışmanın hiçbir Avrupa ülkesinde görülmediğini vurguladı.

3-20230404194250.jpg

ANTAKYA KARDEŞ ŞEHRİMİZ OLDU

Depremlerin etkilediği 11 ilde tüm belediyelerin bölgede ciddi destekler sağladığını söyleyen Başkan Ahmet Cin Pendik Belediye Başkanlığı olarak Hatay Antakya bölgesini seçerek bu bölgede depremzedelere yönelik çadırkentler kurarak belirlenen köylerde de günde 10 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini bu hizmetlerin bölgenin normalleşmesine kadar devam edeceğini Antakya’nın artık Pendik Belediyesi’nin kardeş şehri olduğunu belirtti.

4-857.jpg

PENDİK’TE 3 BİN 300 DEPREMZEDE AİLENİN HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI YÖNÜNDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Başkan Ahmet Cin deprem sonrasında Pendik’te 3 bin 300 ailenin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını sözlerine ekleyerek; yaklaşık 11 bin depremzedenin Pendik’te Kaymakamlığın koordinasyonunda evlere yerleştirildiğini ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanması yönünde Belediye personeliyle  birlikte çalışma yürütüldüğünü söyledi.

KALICI KONUTLAR YAPILINCAYA KADAR ANTAKYA'DA KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hatay Antakya’ya sürekli gittiğini vurgulayan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin kalıcı konutların yapılıncaya kadar bu bölgede kalarak depremzedelerin barınma başta olmak üzere giyim ve  yemek ihtiyaçlarının giderilmesi için bölgede kalmaya devam edeceklerini ifade etti.

TEK KURUŞ BORCU OLMAYAN BİR BELEDİYEYİZ

4 yılı aşkın görev süreci boyunca herhangi bir kuruma tek bir kuruş dahi borcu olmayan bir Belediye olduklarını ifade eden Başkan Cin hatta kara geçtiklerini de ekleyerek bununla guru duyduklarını söyledi. Başkan Ahmet Cin kentsel dönüşüm ile ilgili de kısa açıklamalarda bulunarak Pendik’te planları yapılmamış hiçbir bölgenin olmadığını söyleyerek vatandaşların yerinde dönüşümü için Müteahhitle anlaşarak dönüşüm yapabileceklerini belirtti.

HALKIN SAĞDUYUSU VE VATAN SEVGİSİNE GÜVENİYORUZ

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Genel seçimlerle ilgili açıklamalarını sürdüren Başkan Ahmet Cin bu seçimlerde kimin hangi tarafta yer alacağının görülmesi açısından önem taşıdığının bilinmesi gerektiğini ifade ederek sandığa gidileceğini fakat milletin sağduyusu ve vatan sevgisi göz önüne alındığında yanlış bir karar verilemeyeceğinin de bilincinde olduklarını söyledi.

PENDİK’TE HEDEFLENEN OY ORANI %60

Pendik’te halkın nabzının ölçülmesi noktasında geri dönüşler aldıklarını söyleyen Başkan Ahmet Cin bunun yansımalarını anketlerde de gördüklerini sözlerine ekleyerek; Pendik genelinde yapılan anket araştırmalarında 2018 yılında alınan %58 oy oranlarının korunduğunu ifade ederek depremin vurduğu  11 il dışında yapılan Türkiye geneli anketlerde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranının % 53 olduğunu ancak  Pendik için hedeflenen oy oranının ise % 60 olduğunu belirtti.

Pendik’te yatırımların devam ettiğine vurgu yapan Başkan Ahmet Cin birçok projenin bitirildiğini ifade ederek açılışları yapılamayan toplam 168 tesisin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış törenine katılması ardından gerçekleşeceğini söyledi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.