• BIST 10268.58
  • Altın 2435.237
  • Dolar 32.2716
  • Euro 34.7444
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

BAŞKAN AHMET CİN;''PENDİK VİZYON PROJELERLE ANADOLU YAKASINDA AÇIK ARA BİRİNCİ OLAN İLÇEDİR''

BAŞKAN AHMET CİN;''PENDİK VİZYON  PROJELERLE ANADOLU YAKASINDA AÇIK ARA BİRİNCİ OLAN İLÇEDİR''
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yerel basın mensuplarıyla Aydos Spor Tesisleri’nde bir araya gelerek  önemli açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Ahmet Cin; 3. 5 yıllık görev döneminde Pendik’in marka değerini arttıran büyük  projeler yapıldığına dikkat çekerek bundan sonraki süreçlerde mimari dokusunun öne çıkartılacağı farklı proje türleriyle hizmete devam edeceklerini belirtti. Başkan Ahmet Cin, bu güne kadar 750 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade ederek Anadolu Yakası’nda en fazla yatırım yapan birinci ilçenin Pendik olduğunu söyledi.

5-405.jpg

1200 METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin açıklamasına devam ederek; 3. 5 yıl içinde İBB ile yapılması gereken ancak yapılamayan vizyon projelerin üzerinde proje gerçekleştirildiğini belirtti. Pendik’te alt yapı çalışmaları kapsamında 60 km yol yapıldığına dikkat çekerek yeni akslarla birlikte Pendik’te Yeşil alan miktarının  1200 bin metrekare  çıkacağını ifade etti.

Başkan Ahmet Cin; pandemi  koşullarında zorlu şartlarda göreve geldiklerini ancak buna rağmen Pendik’te devam eden projeler yanı sıra yeni projelerin de halka kazandırıldığını belirtti. Başkan Cin, Pendik’te  14 spor tesisi yapıldığını sözlerine ekleyerek bu tesislerin 13^de masa tenisi oyun sahalarıyla birlikte yüzme havuzlarının da  bulunduğunu  söyledi.  Başkan Ahmet Cin devam eden spor tesislerinin ise yakın zamanda halka açılacağı müjdesini de verdi.

6-299.jpg

PENDİK  DEVLET HASTANESİ 400 YATAKLI OLACAK

Pendik Devlet Hastanesi ile ilgili sürecin tamamlanma noktasına geldiğini ifade eden Başkan Ahmet Cin kısa süre içinde Pendik’e 400 yataklı yeni bir hastane kazandırılacağını söyledi.

KADINLAR EL ÜRÜNLERİNİ SANAT SOKAĞINDA SATABİLECEKLER

Kadınlara yönelik projelerin de devam ettiğine vurgu yapan Başkan Ahmet Cin yapımı devam eden Sanat Sokağı’nın bir bölümünün sadece kadınların ürünlerinin satışa sunulacağı yer olarak hizmete gireceğini ifade etti. Bu yıl ilk kez Üniversite’yi kazanan öğrencilere yönelik nakdi yardımların yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Ahmet Cin burs miktarıyla ilgili çalışmalar yapıldığını belirterek kesinleştiğinde Pendik’te ikamet etme şartıyla başvuru yapan tüm öğrencilere nakdi destek yapılacağını duyurdu.

7-179.jpg

ESKİ BELEDİYE BİNASI ARSASINA HALKIN İSTEDİĞİ PROJE YAPILACAK

Başkan Ahmet Cin eski Pendik Belediye binası yeri ile ilgili yeni projelerin değerlendirmeye alındığını ifade ederek halkın istekleri doğrultusunda vizyon yaratacak bir proje yapılmasının planlandığını söyledi.

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 9. 300 LİRAYA ÇIKTI

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin AK Parti’li Belediyeler olarak İstanbul İl Başkanlığı bünyesinde alınan yeni karar doğrultusunda çalışanlara yüzde 80 oranında zam yapıldığını belirterek en düşük işçi maaşının 9 bin 300 liraya çıktığını ifade etti.

8-130.jpg

TAŞLIBAYIR'DA YÜZDE 95 ANLAŞMA SAĞLANDI 

Pendik’te kentsel dönüşüm noktasında çalışmaların devam ettiğine vurgu yapan Başkan Ahmet Cin Taşlıbayır’da % 95 anlaşma sağlandığını konutların yüzde 60’nın Pendik Belediyesi bünyesinde yıkıldığını belirterek bakanlık kanalıyla yapılan yeni konutların kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine tapularının verileceğini söyledi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

9-077.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.