• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

BU KIŞ DONACAĞIZ! !DOĞALGAZA YÜZDE 53 ZAM

BU KIŞ DONACAĞIZ! !DOĞALGAZA YÜZDE 53 ZAM
Doğalgaza bir ay ara ile yapılan ikinci zamla bir yıl içinde toplamda 53,8 oranında zam yapılmış oldu. Vatandaş kışı nasıl geçireceğini kara, kara düşünürken iktidar tarafından komik açıklama yapıldı.

ZAMMI HÜKÜMET DEĞİL BOTAŞ YAPMIŞ!

EPDK tarafından 1 Ağustos 2019 tarihinde iki kategoride yapılan konutlara %14,97 ve sanayide %13,73 zamların şoku bitmeden, bu defa 1 Eylül tarihinden geçerli ikinci bir zam furyası devreye sokuldu. Bu defa ayırım yapmadan tüm tüketiciler için %14,90 oranında doğalgaza zam yapıldığı açıklandı.

Gelen tepkiler üzerine AKP’li eski milletvekili CB Başdanışmanı Burhan Kuzu sanki alay eder gibi bir açıklama

yaparak twitter hesabından, Türkiye, iç ve dış tehditlerin yanı sıra ekonomik tehditlerle de karşı karşıya. Doğalgaz zammını yapan hükümet değil, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi yani BOTAŞ’tır. AK Parti olarak, Türkiye’nin en ücra köşesine doğalgaz getirerek, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırdık.”  şeklinde bir mesaj paylaştı.

Bu paylaşıma tepkiler de gecikmedi; milletle dalga geçildiği yorumları ağırlık kazanırken BOTAŞ’ın nereye bağlı olduğu sorgulanmaya başlandı.

BOTAŞ 2017 yılı Ocak ayından itibaren Türkiye Varlık Fonu’na bağlanmıştır. Fonun Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Vekili damat Berat Albayraktır.

Öte yandan dünyada doğalgaz fiyatları m3 başına yarı yarıya düşerken yapılan bu zamların gerekçesi hakkında (maliyet artışları) yapılan açıklamalar kamuoyunu inandırmaktan uzaktır. 2018 Aralık ayında 4,612dolar/m3 olan doğalgazdaki dünya fiyatları 2019 Ağustos ayı itibariyle 2,281 dolar/m3 seviyesine indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlere yönelik doğalgazda % 10’luk indirim vaadi tamda 2018 yılı Aralık ayı sonunda başlayan düşüşlere denk gelmektedir.

Şimdi vatandaş haklı olarak şu soruyu soruyor, “Zamları BOTAŞ mı yaptı, TVF başkanı veya damadı mı zam yapın emrini verdi.”

Haber/ İlhan AKANSOY

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.