• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

ÇANAKKALE'DE HALKA AÇIK PLAJ MUHTARA VERİLDİ VATANDAŞTAN TEPKİ GELDİ

ÇANAKKALE'DE HALKA AÇIK PLAJ MUHTARA VERİLDİ VATANDAŞTAN TEPKİ GELDİ
Çanakkale'de Güneyli sahilinde halka açık olan plajın büyük bir bölümü muhtara ihaleyle verilmesi ve sonrasında ihale usulu esnafa kiralanması yurttaşların sert tepkilerine neden oldu.

 

Bölgede yaşayan vatandaşların daha öncesinde ücretsiz kullandıkları halka açık olan plajların muhtara ihale ile verilerek esnafa kiralanması sonrasında şezlonglardan ücret talep edilmesine bölgede yaşayan vatandaşları isyan etti.

Plajların ücretli hale getirilmesine itiraz etmek için bir imza kampanyası başlattıklarını belirten Filiz Yılmaz, imza dilekçesini Gelibolu Kaymakamlığı’na götürdüklerini ancak kaymakamdan “Ben orayı muhtara devrettim, o ilgileniyor. Zaten orada bu tür bir gelişmenin olması gerekliydi” yanıtını aldıklarını dile getirdi.

Halka açık olan yerlerin muhtar tarafından Güneyli köyünden birilerine kiralandığını öne süren Yılmaz, şöyle konuştu:

HALKA AÇIK PLAJLAR TAMAMEN PARSELLENMİŞ

"40 yıldır buradayız fakat şu an tamamen parsellenmiş şekilde. Kamelyalar kurulmuş, bariyerler çekilmiş yani bizim girecek hiçbir yerimiz yok. Ve girmeye kalktığımızda da ücret ödeme zorunluluğumuz var. Çocukların pusetlerini dahi geçirecek yer yok. ‘Çeker misiniz?’ diye söylediğimiz zaman da ‘Biz buraya ücret ödedik, istersek bariyer çekeriz. Sizden de ücret alırız, geçemezsiniz’ şeklinde diklenmeler de oluyor.

Şu an inanın sahilde oturmaya yer yok. Korona ne oldu, pandemi ne oldu? İnsanlar iç içe. Gelibolu Belediye Başkanı da çok uğraştı bu konuda ama engel olamadı. Haziranda belediye başkanı burayla ilgilendi, bütün şezlongları toplattırdı.

BAŞKANIN HABERİ OLMADAN KAYMAKAM MUHTARA VERMİŞ

Mustafa Özacar, ‘Şemsiyeler kalabilir, insanlar şemsiyelerden faydalansınlar ama şezlonglar kalkacak’ dedi ve şezlonglar gitti. Fakat bu olay, ihale söz konusu olunca başkanın haberi bile olmamış aldığım duyumlara göre. Başkanın haberi olmadan kaymakam bu işi muhtara vermiş."

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.