• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

CESUR DÜŞÜNCE PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAMET ELÇİ; ''SİSTEMİ YERLE BİR EDECEK BİR ANLAYIŞLA GELİYORUZ

CESUR DÜŞÜNCE PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAMET ELÇİ; ''SİSTEMİ YERLE BİR EDECEK BİR ANLAYIŞLA GELİYORUZ
Yerel seçimlerde Pendik'ten Bağımsız Belediye Başkan adayı olarak tek başına seçimlere girme cesareti gösteren Samet Elçi Cesur Düşünce Partisi'ni kurarak siyasette yeni bir hareketin fitilini ateşledi.

En son Pendik'ten Bağımsız Belediye Başkanı olarak halkın karşısına çıkan genç siyasetçi Samet Elçi; Cesur Düşünce Partisi'ni kurarak Türk siyasetine yeni bir soluk getirdi.

CESUR DÜŞÜNCE PARTİSİ LOBİ PARTİSİ DEĞİL, HALKIN PARTİSİDİR

Eski Başbakan Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kurmuş oldukları partilerin dışında yeni partiyle yola çıkan Samet Elçi, Cesur Düşünce Partisi'nin lobi partisi değil halkın partisi olacağını söyledi. Elçi;10 Temmuz'da İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçelerini verdiklerini ifade ederek Cesur Partisi'nin kuruluşunu resmen duyurdu.

2-245.jpg

Neden parti kurmaya karar verdiniz?

Samet ELÇİ: Uzun senelerden beri çeşitli siyasi partilerin içerisinde yer alıp, halka hizmet etme gayretinde bulunmuş fakat bu gayreti her seferinde örselenmiş bir kardeşiniz olarak bu yolu daha fazla devam ettirmenin Türkiye’deki siyasi partiler içerisinde mümkün olmadığını en doğal, en çıplak ve en acımasız haliyle gördüm ve artık buna dur demek gerektiğini fark ederek Bağımsızlık hareketini Pendik’te bağımsız belediye başkan adaylığıyla başlatmış bulundum.

10 TEMMUZ'DA KURULUŞ DİLEKÇEMİZİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZA VERDİK

Pendik’te bize gösterilen teveccüh ile bir parti kurmamız gerektiğini, kuracağımız bu partinin artık herkesin siyaseten sindirilip korkutulduğu, düşüncelerin prangalar vurulduğu bir dönemde vatandaşların söylemlerini cesurca ortaya koyabileceği bir çatı olmasını istedik.

8 ay süren çalışmalarımız neticesinde 10 Temmuz itibari ile İçişleri Bakanlığımıza kuruluş dilekçemizi verdik şu aşamada Yargıtay’dan onay bekliyoruz. Milletimize hizmet etmek için, en çok ihtiyaç duyulan Cesarete ve Cesur Düşünceye bir alan ve saha açtık.

SİYASETİ BU ÇIKMAZDAN KURTARIP MİLLETİMİZİN HAK ETTİĞİ BİR KONUMA GETİRECEĞİZ

Siyaseten dışlanmaya ve ötekileştirilmeye maruz kalan gerçekten Türkiye için becerikli, liyakat sahibi kadroları bir araya getirerek demokrasi ile yönetildiğimiz vatanımızda, demokrasinin partilerin genel başkan yardımcılarının odalarına kapatılıp kilit vurulduğunu tespit etmiş bulunuyoruz. Siyasi parti adaylarının, halkın onayını almak yerine genel başkan yardımcılarından onay ve olur almasına mecbur bırakan bu ucube sistemi gerçek bir demokrasiye kavuşturmak için kolları sıvadık. Demokrasimizi genel başkan ve yardımcılarının odalarının önünden kurtararak asıl sahibine Millete geri vereceğiz.

samet.JPG
Türkiye’de çok fazla parti var böyle bir konjonktür içerisinde partinizin barajı geçebileceğini düşünüyor musunuz?

SİSTEMİ YERLE BİR EDECEK BİR PARTİYİZ
Samet ELÇİ: Yüzde yüz inanıyorum şöyle; Biz müracaat ettiğimizde 90’na yakındı zannediyorum 100’ü bulmuştur. Biz otel lobilerinde ve siyasi partilerin genel merkezlerinde kararlaştırılarak belirli amaçlara hizmet etmesi için sözde kurulan bir parti değiliz. Dolayısıyla mevcut düzeni yerle bir edecek şekilde geleceğiz. Sisteme ait önerimiz ve düşüncelerimiz var programımız tamamen çökmüş sistemin yenilenmesine yönelik, doğal olarak biz herhangi bir parti değiliz.

 YEPYENİ BİR SÖYLEM VE ANLAYIŞLA TÜRK SİYASETİNİ HAK ETTİĞİ NOKTAYA ULAŞTIRACAĞIZ

Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu tarihten günümüze kadar gelen siyasi geçmişini harmanlayarak ve bu siyasi geçmişin önümüze getirdiği resme bakarak, bir başarısızlık olduğunu görüyoruz ve bu başarısızlıkta mevcut siyasi partilerin düşünce kuruluşlarının, derneklerin, vakıfların aydın ve ulemaların ve din adamlarının top yekün bu duruma gelmemize izin veren veya engel olamayan her kersimin Başarısızlığını ilan ediyoruz. Bu tesbitten sonra da Onurunu yitirmiş siyaset meydanına onur katacak bir mücadele azmiyle Türk Milletine layık olduğu Siyaseti ve Siyasetçiyi kazandırmak için sahaya iniyoruz.

YENİ PARTİLER HALKTA KARŞILIK BULAMADI

Samet ELÇİ: Birçok parti kuruldu örneğin, Sayın Babacan’ın ve Ahmet Davutoğlu’nun kurmuş olduğu yakın zamandaki bilinen partilerin toplumun nezdinde çok fazla karşılık bulduğuna inanmıyorum. Sebebi ise ;bu arkadaşlar geçmişte siyasetin i
çinde önemli kademelerde görevde bulundular ve fazla bir başarı elde etmek şöyle dursun Milletin gönlünde bir yer edinemediler. Neye hizmet ettikleri belli olmayan beş yıldızlı otellerin lobilerinde 7-8 kişilik bir bürokrat takımının bir araya gelerek kurmuş olduğu partilerin bu Millete verecekleri hiç bir şey yok.

BABACAN VE DAVUTOĞLU'NDAN ELLE TUTULUR BİR AÇIKLAMA DUYAMADIK

Baktığınız zaman Sayın Babacan’dan ekonomiye dair bir kaç şey duyuyoruz, Sayın Davutoğlu’ndan ise kapanan Üniversitesiyle ilgili birçok açıklama duyuyoruz, lakin milletin ihtiyaçlarına yönelik elle tutulur bir açıklama duyamadık onlardan. Duymamızda mümkün değil.

bus-sam.JPG

CESUR DÜŞÜNCE PARTİSİNİN  EN GÖRÜNÜR NİŞANESİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR

Bizim özelimize geldiğinizde diyoruz ki; Türkiye ayrışma noktasına gelmiş durumda toplumun her kesimi birbirinden soyutlaşmış ve kopmuş durumda. Bu ayrışmayı bitirmek için Milli Mutabakat adında bir zemin inşa edeceğiz ve bu zeminin en görünen nişanesi bu coğrafyayı bize Vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk ilkeleri olacaktır.

TÜRK ÜLKÜ MUTABAKAT ZEMİNİNİ HAZIRLAYACAĞIZ

Bu topraklarda siyaset yapan ve Milletin gönlünde taht kurmuş isimlerin, rahmetli Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’ndan, Başbuğ Alparslan Türkeş ten ve Necmettin Erbakan hocamız dan ilham alarak  Türk ülküsünün hakim olduğu bir mutabakat zeminini hazırlayacağız.

BU COĞRAFYANIN TÜRK TÖRESİNE İHTİYACI VAR

Bu coğrafyanın Türk töresine ihtiyacı var nedeni ise İslam dini üzerinde çok kapsamlı bir yıpratma harekatı oldu artık insanlar İslam dini ile ilgili soru işareti taşıyor kafalarında. Hoca ve ulema dediğimiz din adamlarının maalesef İslam dinine vermiş olduğu zarar telafisi mümkün olmayacak seviyeye gelmiş durumda…

Onun için biz en başa dönmek zorundayız yani ilk önce Türk töresini bu topraklarda ihya ettikten sonra bu kültür üzerine İslam dininin evrensel değerlerini, yozlaşmaya karşı, kul hakkına karşı olan savlarını tekrardan parlatıp Türk ülküsünü ve İslam dinini gerçek anlamda egemen kıldıktan sonra dönüp tüm dünyaya; Bakın biz mevcut dünya düzenin ne olması gerektiği ile ilgili bir sistem inşaa ettik ve sizlere de önerimiz budur diyerek siyasi anlayışımızı gözler önüne koymuş ve dünyaya yeni bir sistem sunmuş olacağız.

Cesur Düşünce Partisi hangi seçmen kitlesine daha yakın bir partidir?
TOPLUMUN DEĞERLERİNİ GÖRMEZDEN GELEN YAKLAŞIMI REDDEDİYORUZ
Samet ELÇİ: Tek bir merkezi esas alıyoruz. Toplumun değerlerini görmezden gelen yaklaşımını reddediyoruz. Merkezimiz Anadolu kültürünün, kucaklayıcı ve merhametli yaklaşımıdır. Biz bu merkezi esas alıyoruz. Sağcı ve solcu diye insan ayırmıyoruz bu anlayışı da reddediyoruz sadece Türk halkının vicdanını temsil ediyoruz. Sağ Partilerin teslimiyet
çi, taklitçi ve ranta dayalı görüşünü, Sol Partilerin tembel ve inkarcı görüşlerini reddediyor Anadolu insanının ter temiz lekesiz vicdanını Merkez alıyoruz.

Partinizde Kadınlara yönelik kotanız nedir? Kadınlarla ilgili ne tür projeleriniz olacak?

Samet ELÇİ: Türk töresinde kadın baş tacıdır ve çok önemli bir figürdür çünkü ailenin ve toplumun söz sahibi kadındır. Kadına saygı ve sevgi bu toprakların yabancı olduğu şeyler değil bilakis tüm dünyaya kadının değeri bu coğrafyadan gitmiştir.

PARTİMİZİN KURUCULAR KURULUNUN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ KADINLARDAN OLUŞUYOR

Kadınlara vermiş olduğumuz değeri kuru bir cümle olarak değil kanıtlayacak şekilde bir programımız var. Biz aileye çok değer veriyoruz ve aile kurumunun devlet tarafından muhakkak koruma altına alınması gerektiğine inanıyoruz.

MEDYANIN TOPLUMDA BÜYÜK BİR GÖREVİ VAR

Ek olarak şöyle bir şey söylemek istiyorum medyanın ve basının üzerinde çok büyük bir görev var bu toplumda hep birlikte yaşıyoruz ve dolayısıyla yapılan her hamlenin iyi kötü üzerimizde ki etkisini hayatlarımızda görüyoruz. Basının milletin derdiyle dertlenmiş olan siyasi hareketleri ön plana çıkartmak zorunda, bizi halk ve milletle buluşturmak zorunda .

Herkes üzerine düşen görev ve ilkeleri benimser ise birlikte bu aziz vatana hizmet etmiş olacaklardır. Bizden daha doğrusunu söyleyen bir arkadaş varsa onu, doğruların içinde en doğru söyleyeni arayıp bulmak medyanın görevi işte bu kutsal görev yerine getirilirse, bizim taşıdığımız gibi Milli fikirler halk ile buluşturduğu zaman başarı daha çabuk gelecektir medya bu yüzden çok önemli bir unsur.

MEDYA MENSUBU HANGİ HAREKETİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VARDIR SORUSUNU SORMASI GEREKİR

Ekonomik ve özgürlük alanında kısıtlanmış basın medya mensubu arkadaşların başlarını iki elinin arasına alıp şöyle düşünmesi lazım; Hangi hareket gerçekten bu toplumda karşılık bulur? Hangi hareket gerçekten özgürlüklerin önünü açar? Tüm bunları iyi değerlendirmeleri gereklidir. Sistemi sorgulayan ve değiştirmek isteyen kişileri bulup onlara ulaşması, basının en kutsal görevidir. Bizim Türk Medyasından beklentimiz bu yöndedir.

Haber/ Hatice ODABAŞ

[email protected]
[email protected]

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.