• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN KAMUOYUNA DUYURU!

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN KAMUOYUNA DUYURU!
Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Başkanlığı ülkemizde yaşanan eş zamanlı yangınlarla ilgili yazılı açıklamalarda bulundu. CHP Pendik İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi;

PENDİK KAMUOYUNA;                                                                                                                      

ÜLKEMİZ YANIYOR, İKTİDAR SEYREDİYOR!!!

''19 yıldır ülkemizi yönete(meye)n AKP iktidarı ve son dönem ucube tek adam yönetimi, emperyalizme karşı yer yüzünde ilk bağımsızlık mücadelesini vermiş asırlık Cumhuriyetimizin yaşamın tüm alanlarındaki milli olmayan tercihleriyle meydana gelen başarısızlıklarıyla yarattığı büyük sorunlarla karşı karşıya bırakmıştır.

 

 Bu coğrafyanın gerçekliğine uygun  hayata geçirilen ve uzun süre rol model ülke konumuna gelen ve komşularımızla sorun yaşamadığımız “YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ “ temel ilkelerimizden ödün verilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün bu yüce değerlerle kurduğu kurumlar ya satılmış, ya örselenmiştir.

Yalan, çözüm gösterene ”hain” damgası, plansızlık, öngörüsüzlük, beceriksizlik, kar eden her kurumu yandaşa peşkeş çekme her ”yeşili” ranta çevirme iktidarın “kimliği” haline gelmiştir.

Hal böyle olunca güzel ülkemizin karşılaştığı her doğal afet de bu iktidarın anlayışı, uygulama, beceriksizlik, plansızlık eşgüdüm ve örgütlenme yoksunluğundan kısa sürede çözülememekte, ülkemiz her açıdan büyük kayıplar yaşamaktadır.

10 gündür birçok bölgede çıkan yangınlara karşı iktidarın yaklaşımı ülkemiz insanı ve tüm dünyanın gözü önünde büyük bir şaşkınlıkla izlenmektedir.

“Uçak istiyoruz, yanıyoruz! Uçak yollayın!” feryatlarına karşı iktidarın yapamadıkları ortadadır.

“Çay fırlatma”, yangın bölgelerine gitmesi gereken itfaiye araçlarını bekleten, uzun araç konvoyları ile ziyaretler”, “YANGINDAN BELEDİYELER SORUMLU sözleri”, “THK‘ nun uçaklarını faaliyete geçirmek için 4 Milyon USD bulunamazken aynı dönemde Somali’ye 30 Milyon USD hibe gönderilmesi”, ”Kimse devletimizi aciz gösteremez! diyerek, TSK’ dan, yurt dışından yardım talep edilmemesi.”

İlk başta müdahale edilseydi, kesinlikle bu boyutta olmazdı. Söndürme çalışmalarına CHP’li Belediyeler, bölge halkı ve duyarlı yurttaşlar, büyük çabalarla katılmışlardır. Kazakistan’dan uçak kiralanan yurtsever sanatçılar olmuştur.

Herkes kahramanca mücadele veriyor ama ana eksik hava desteği, “Tarım ve Orman Bakanı Bakanı” Bekir Parkdemirli, 13 Temmuz 2021 tarihli Türkiye Gazetesi’nde “Çakmak çakılsa haberimiz oluyor“ diyordu.

 

Peki 500 hektar orman yandı, insanlarımız öldü, bir çok canlı hayvanı, bitki türünü yitirdik, evler yandı, büyük alanlar çölleşti. Bu nasıl çakmak çakılışını görmektir sayın bakan?

2 trilyon TL devletine vergi veren halkımızın vergilerinin karşılığı bu olamaz, olmamalıdır!

Nüfusu 10,5 milyon yüzölçümü 131.957 km2 olan Yunanistan’ın 18 uçağı bulunuyor. Altıda bir yüzölçümümüze sahip komşumuzun durumu bu.

Bizim 83 milyon nüfusumuz 783,562 km2 yüzölçümümüz var. Uçak sayımız SIFIR..

“Provokasyonlar var”, vb. sözlere artık kimse itibar etmiyor”

“Sürekli yalanlar üzerine bu koca ülke yönetilemez. Siyasi amaçlarla ormanları yakmak” geleneğimiz yoktur. Ama “Rant için ormanları yakmak” özellikle son 19 yılda geleneğimiz haline gelmiştir.

İnsan sormadan yapamıyor;

Yangınlar başlamadan tam bir gün önce 28 Temmuz 2021 gecesi Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7834 sayılı “Turizm Teşvik Kanunu”3.Maddesinin b) (Değişik:18/7/2021-7334/1 md.)  fıkrasında tarif edildiği, yangının alevi sürerken böyle alel acele çıkarılan yasa oldukça manidar değil mi?

 

Ormanlarımız yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor ama, yanan sadece yalnız yanan ormanlarımız değil ülkemizin her şeyi yanıyor tüketiliyor.

Bu nedenle;

Mevcut İktidar “derhal İSTİFA etmeli, ülkemiz derhal HEMEN SEÇİME GİTMELİDİR!!”

Yedi düveli bu topraklardan başı eğik gönderen ebedi liderimiz Gazi M. Kemal ATATÜRK ‘ün “TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE” idealini kendisine rehber edinen bizler ve yurtsever halkımız, bu haramzadeleri seçimlerde alaşağı edip sandığa gömecek, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ hak ettiği yere yeniden getireceğiz.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.