• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

ÇİĞ FELAKETİNDE VAHİM İDDA! 'CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI SEBEP OLDU'

ÇİĞ FELAKETİNDE VAHİM İDDA! 'CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI SEBEP OLDU'
Van Bahçesaray yol üzerinde yolcu otobüsünün üzerine çiğ düşmesi sonucu 38 vatandaş hayatını kaybetti.Çiğ düşen otobüs içindeki yolcuların kurtarılması sırasında ikinci kez yaşanan çiğ felaketi kurtarma ekiplerinin de çiğ altında kalmasına neden oldu.

Van'da meydana gelen çiğ felaketi sonrasında vahim açıklamalar yapan Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir çiğ felaketi yaşanmasına eski AK Parti Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanının neden olduğunu söyledi.Aydemir Cumhurbaşkanı Danışmanı ve eski AK Parti Milletvekili Gülşen Orhan'ın tüm uyarılara rağmen iş makinesiyle yolu açtırması sonrasında yolcu otobüsünün çiğ altında kaldığını belirtti.Bülent Aydemir iş makinesinin yüksek desibeli çığı tetiklediğini vurgulayarak felaket yaşanmasına sebep olduğunu ifade etti.
Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir canlı yayında çiğ felaketiyle ilgili şunları söyledi;

“Olayı anlamaya çalışmam anlamında birkaç telefon görüşmesi yaptım. Çatak’ta bir yemek organizasyonu var. Ak Parti eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ki kendisi de yaralı, Gülşen Orhan bir etkinliğe katılıyor. Kendi seçim bölgesi. Oradan çıkarken diyorlar ki ‘Burada çığ tehlikesi var, buradan yola çıkmayın, doğru değil.’ Ancak heyetle birlikte yola çıkıyor.

YÜKSEL DESİBEL ÇIĞI TETİKLEDİ

Harabet diye bir geçit. Bu geçitten geçilmesi mümkün değil, kar kapatmış olabilir, burada çığ tehlikesi var. Üst noktada. ‘Narlıca’dan dahi geçemeyebilirsiniz’ diyorlar. Yani yol sıkıntılı. Yola çıkmadan önce Gülşen Orhan 4-5 iş makinasını yanına alıyor. Narlıca Kara Yolları İstasyonu’ndan alıyorlar araçları. İş makinaları yolu açarak buradan geliyor. Burada çığ tehlikesi var kar yolu kapatmış iş makinalarıyla öncesinde müdahale edilmiş başka bir noktaya. Çığı tetikleyen şeylerden biri de yüksek desibel. Buraya kadar geliyorlar. Yolda telefon çekmiyor. Burada 3 bin 500 metre rakımdan söz ediyoruz. Ve orada çığın altında kalıyor minibüs.

İŞ MAKİNESİ İLE YOLU AÇTIRDI

Daha sonra Can ve Şırnak’tan askerler oraya sevk ediliyor. Jandarma ve korucular da ikinci çığın altında kalıyor ve şehit oluyor. Öncesinde bir tedbirsizlik olduğu kesin. ‘Yola çıkılmasın’ deniliyor çıkılıyor iş makinası ile yol açılıyor. Sonrasında bu tür olaylarda aynı bölgede ikinci çığ tehlikesi olabileceği beklentileri var. Tedbirsizlik olduğu görülüyor. Olayın meydana gelmesinden önce yola çıkılması.”

VALİLİK ASILSIZ İDDİALAR YAPILMAKTADIR

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Valilik basında yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirterek karalama çalışması yapıldığını söyledi. Vali açıklamasında:"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya üzerinde çıkan gerçeği yansıtmayan iddialarda, 04.02.2020 akşam saatlerinde meydana gelen çığ felaketinden sonra çığ altında kalan 2  kişiyi kurtarmak amacıyla 05.02.2020 tarihinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Van Milletvekili olan Gülşen Orhan Hanımefendi'nin 'yemek organizasyonuna giderken kapalı yolu uyarılara rağmen iş makineleri ile açtırmaya çalıştığı için ikinci çığ felaketi gerçekleşti' şeklinde ne yazık ki asılsız iddiaların bazı basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden yayılmaya çalışıldığı görülmektedir.

Gülşen Orhan Hanımefendi, eski Van Milletvekili ve Bahçesaraylı olması nedeniyle hemşehrilerine yardım etmek, acılarına ortak olmak ve olay yerinde yapılan çalışmaları görmek için gittiği ve AFAD Müdürü'nden de bilgi aldığı esnada ikinci çığ felaketi gerçekleşmiştir.

Kendisi de çığın altından yaralı olarak kurtarılmıştır. Elim olayın yaşandığı bölgedeki yollar ilk çığ felaketi itibariyle trafiğe kapatılmıştır. Kamuoyunda çıkan bu asılsız iddialar kesinlikle gerçek dışı olup, karalama ve art niyet içermektedir.

AFAD İL MÜDÜRÜ: İŞ MAKİNESİ VARDI

İkinci çığın altında kalan ve yaralı olarak kurtarılan AFAD İl Müdürü Osman Uçar, dün yaşadıkları dehşeti anlatırken, olay anında ekskavatör kullanıldığını söylemişti: 'Son iki kişiyi çıkarmak istedik. Minibüsün altında ve çevresinde olabilir diye arama yapıyorduk. Minibüs bayağı aşağıda olduğu için iş makinesiyle (ekskavatör) aşağıya indirmemiz gerekiyordu. İş makinesi yol açarken biz de ona yolu tarif etmeye çalışıyorduk. O an bir gürültü duyduk. Sonra kar altında kaldık.'dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.