• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

ÇİĞ SÜT PRİMİ 25 KURUŞTAN 10 KURUŞA DÜŞTÜ

ÇİĞ SÜT PRİMİ 25 KURUŞTAN 10 KURUŞA DÜŞTÜ
Tarım Bakanlığı tarafından çiftçilerin desteklenmesine yönelik çiğ süt teşvik desteği para yok denilerek 25 kuruştan 10 kuruşa düşürüldü.Çiftçiler mayıs ve Haziran dönemi süt primleri desteği alamazken alınacak ücret de 10 kuruşa düştü.

Tarım Bakanlığı 22 Aralık 2018 yılında yaptığı yazılı açıklamada çiftçilerin desteklenmesine yönelik uygulama başlattıklarını belirterek Ocak Şubat ve Mart 2019 yılında çiğ süt destekleme primlerinin 15 kuruş artışla 25 kuruşa çıkartıklarını belirterek bunu müjde olarak sunmuştu.Tarım Bakanlığı çiftçilerin desteklenmesi adına çiğ süt fiyat desteği arttırımını  ödenek olmadığı gerekçesiyle 25 kuruştan 10 kuruşa düşürerek tepki çekti.

Çiftçi Herkesin Borçları Ertelendi Bize Gelince Para Yok Diyorlar

İnşaat,sanayi,turizm ve bir çok sektöre yönelik destek paketleri, teşvik edici krediler çıkarılırken çiftçinin üvey evlat olarak görüldüğünü belirten çiftçiler,”herkese para bulunuyor,çiftçiye gelince yok diyorlar. Herkesin borçları ertelendi,ötelendi.Çiftçiye gelince borçlar ertelenmiyor. Bizim üretmemizi,yaşamamızı istemiyorlar.”

Tüm Süt,Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada daha önce 25 kuruş olan çiğ süt priminin Mayıs 2019’dan geçerli olmak üzere 10 kuruşa düşürüldüğü belirtildi. Açıklamada: ” Bütçede para olmaması gerekçesi ile Mayıs ve Haziran aylarına ait süt prim destekleri 10 kuruş olarak ödeneceği haberi bizleri endişelendirdi. Bu durum, zaten sıkıntı çeken süt üreticisini, daha da zor duruma sokacaktır.
Kasım ayına girmiş olmamıza rağmen ilk 4 aylık süt destek primi hariç hiçbir ödeme yapılmaması zaten sıkıntıda olan hayvancılık sektörünü çok kötü etkilemektedir. 2018 yılı desteklemeleri ile neredeyse aynı olan 2019 yılı desteklemeleri enflasyon kaynaklı değer kaybını bile karşılamazken süt prim desteklemelerini Mayıs ve Haziran ayları için 25 kuruş yerine 10 kuruşa düşürülmesi kabul edilebilir değildir.” görüşüne yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.