• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PENDİK MİLLET BAHÇESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PENDİK MİLLET BAHÇESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Pendik'e gelerek Millet Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin açılışını yaptı. Törenlere İstanbul Pendik'teki millet bahçesinden katıldı.

Pendik Millet Bahçesi’nde düzenlenen törene katılan Erdoğan'ın konuşmasında önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

osel2.jpg

MİLLET BAHÇELERİMİZ DEPREM TOPLANMA ALANLARI OLARAK TA HİZMET VERECEK

Şehir merkezlerinde yer alan millet bahçelerimiz insanlarımıza yürüme mesafesinde erişim imkanı sağladığı için, afetlerde toplanma alanı olarak da hizmet verecektir.

Hazırlıklarını sürdürdüğümüz Türkiye Bisiklet Yolu Master Planı'nı tamamladığımızda Avrupa Bisiklet Ağı ile ülkemizi bütünleştirmiş olacağız.

3k-001.jpg

10 AYRI MİLLET BAHÇELERİMİZİ HİZMETE AÇIYORUZ

Çevre bizim işimiz, yeşil bizim işimiz, bundan sonra bunu yapmakla kalmayacak, bu noktada ağaçlandırmadaki faaliyetlerimizi daha da hızlandıracağız. 10 ayrı millet bahçemizi bugün hizmete açıyoruz.

4k-001.jpg

814 milyon lirayı bulan hizmetlerimizi ülkemize kazandırıyoruz. 324 millet bahçesi yapma için kolları sıvamıştık. 61’ini tamamlayarak hizmete sunduk. 80 millet bahçesi ise yapım aşamasındadır.

DENİZLERİMİZİ  MÜSİLAJ BELASINDAN KURTARACAĞIZ

Başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Son dönemde Marmara'da karşımıza çıkan müsilaj sorunlarının kaynağı arıtılmadan denize bırakılan atık sulardır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız üniversitelerle el ele verip başta Marmara olmak üzere bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Talimatı verdim, Karadeniz'e yayılmadan adım atılacak.

son-006.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.