• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''BİR İHTİMAL PİSTLERİ KALDIRMAYACAĞIZ''

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''BİR İHTİMAL PİSTLERİ KALDIRMAYACAĞIZ''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yıkımına başlanılan Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Atatürk Havalimanı'nın pistlerinin kırılarak Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesine yönelik tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Gençlerle buluşan ve sorularını yanıtlayan Erdoğan, geçen cumartesi iş makinelerinin girdiği Atatürk Havalimanı’yla ilgili şunları söyledi:Ben şimdiden size müjdeyi vereyim. İnşallah (Millet Bahçesi) herkesi çok çok mutlu edecek. Gelip hafta sonlarını, hafta içlerini geçirecek aileler olacak. Tüm bunlarla, oyun parklarıyla, kültürel merkezleriyle orası kültürel bir güç devşirecek. O nokta zaten millet bahçesi noktasında fakir. Ama şu anda bu millet bahçesiyle ağacıyla, yeşiliyle orası çok çok güzel olacak.”

Atatürk Havalimanı’ndaki pistlerin kalma ihtimali üzerinden duran Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Yanında da şehir hastanesi var, yan yana olacak. Şehir hastanesiyle birlikte, yanında millet bahçesi, oranın güzelliği neyle ifade edilebilir? Şimdiden ben oranın bitmiş halini görüyorum. Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız. Pistler belki de kalacak. Ama pistler dışındaki yeşil alanları biz çok daha farklı yeşil alan haline getirmek için zenginleştireceğiz. Proje üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ve 29 Mayıs kutlamasını bu yıl orada yapacağız.”

BAKAN "BİR PİST KALACAK" DEMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 17 Mayıs'ta Atatürk Havalimanı'nın tamamen yıkılmayacağını, bir pistin açık kalmaya devam edeceğini ifade ederek şunları söylemişti:

"Burayı tamamen de kapatmıyorsunuz tabii ki. Buradaki doğu-batı pisti açık kalacak ve acil durumlar için kullanılacak. Kuzey-güney pisti, hem oraya acil durum hastanesi yapıldı hem de buradaki uçuşlar İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlara da sıkıntı verdiği için, onları riske ettiği için, burası kapatılıp yine İstanbulluların hizmetine kazandırılacak, devasa bir millet bahçesi olarak, dünyaya örnek bir proje olacak."

Kaynak/ Odatv

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.